Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Czosnkowy kurczak w chipsac...
  



Lekka zapiekanka bro...
Placki jogurtowe z truskawk...
na sniadanie owoce, jogurt ...
Dzisiejsze śniadanie: omlet...
Przekąski z tortilli z łoso...
Tort z truskawkami ,pewnie ...
Sałatka z kurczakiem. orzec...
Idealne śniadanko :)
OWSIANE SERNICZKI Z JAGODAM...
Piersi kurczaka w kremowym ...
Naleśniki zapiekane z kurcz...
Torcik „ Malinowa niespodzi...
Meksykański król imprezy, p...
Chlebek z kurczakiem i sose...
Genialnie pyszne ! Polecam ...
Pierś z warzywami i serem w...
Mega szybki obiad Na pateni...
Składniki na 4 porcje:



*...
Farsz: 1 łyżka masła,250 g ...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
nnn
kasza jaglana z warzywami
Puszysty omlet z brokułami
...
Kurczak w sosie paprykowym....
agnies0294

agnies0294 od MaJe_CzKa222

Dodane 10.04 o 19:34
Obserwuj
Czosnkowy kurczak w chipsach paprykowych

Składniki:

500 g filetów z piersi kurczaka
sos czosnkowy (przepis stąd) przygotowany z 500 ml jogurtu greckiego
150 g chipsów paprykowych

Przygotowujemy sos czosnkowy wg przepisu znajdującego się w tym poście. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i odkrajmy wszystkie nieciekawe elementy. Filet kroimy jak do nuggetsów. Chipsy najpierw kruszymy w paczce po czym mielimy je dokładnie za pomocą blendera. Kawałki mięsa moczymy dokładnie w sosie po czym obtaczamy w kawałkach chipsów. Zapanierowane kawałki układamy luźno na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy 35- 40 minut w temp. 180 st C, aż panierka się lekko zarumieni.
 
sos:

- kubeczek jogurtu greckiego (ok. 300 g)
- 4 ząbki czosnku (ale tak na prawdę ilość powinna być zgodna z naszymi upodobaniami)
- sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek, cukier (na oko, wg smaku)

Czosnkowy kurczak w chipsach paprykowych


Składniki:

500 g filetów z piersi kurczaka
sos czosnkowy (przepis stąd) przygotowany z 500 ml jogurtu greckiego
150 g chipsów paprykowych

Przygotowujemy sos czosnkowy wg przepisu znajdującego się w tym poście. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i odkrajmy wszystkie nieciekawe elementy. Filet kroimy jak do nuggetsów. Chipsy najpierw kruszymy w paczce po czym mielimy je dokładnie za pomocą blendera. Kawałki mięsa moczymy dokładnie w sosie po czym obtaczamy w kawałkach chipsów. Zapanierowane kawałki układamy luźno na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy 35- 40 minut w temp. 180 st C, aż panierka się lekko zarumieni.

sos:

- kubeczek jogurtu greckiego (ok. 300 g)
- 4 ząbki czosnku (ale tak na prawdę ilość powinna być zgodna z naszymi upodobaniami)
- sól, pieprz, bazylia, oregano, tymianek, cukier (na oko, wg smaku)

Zszywka przypięta także na tablicach:

przekąski

kuchnia i gotowanie

Smacznego :)

« ρяzєριѕу »

+83 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: