


Czosnkowy kurczak w chipsach paprykowych
Składniki:
500 g filetów z piersi kurczaka
sos czosnkowy przygotowany z 500 ml jogurtu greckiego
150 g chipsów paprykowych
Przygotowujemy sos czosnkowy. Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i odkrajmy wszystkie nieciekawe elementy. Filet kroimy jak do nuggetsów. Chipsy najpierw kruszymy w paczce po czym mielimy je dokładnie za pomocą blendera. Kawałki mięsa moczymy dokładnie w sosie po czym obtaczamy w kawałkach chipsów. Zapanierowane kawałki układamy luźno na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy 35- 40 minut w temp. 180 st C, aż panierka się lekko zarumieni.
Źródło: przepisoteka.blogspot.com
Jako pierwsza dodała Magda do Kuchnia
Użytkownicy także przypinają:
Reklama:
vanilla_
;)
marys33
Dziękuje, właśnie tak zrobiłam, wyszło bardzo dobre :)
bratpl
sos czosnkowy: czosnek (2 duże ząbki) obrać , przecisnąć przez praskę, dodać do jogurtu greckiego (kubek ok 200 g), wymieszać i odstawić na godz.do lodówki, po tym czasie spróbować i ewentualnie dodać jeszcze ząbek... można dodać też świeży koperek...
rudaa00
mąż powiedzial że zacne wielce :)
marys33
jak zrobić ten sos czosnkowy .?
gosiaRL
JakiÅ› przepisik? :)
izaIdiana
robilam :-). calkiem dobry ale wole mijego w jogurcie i krakersach :-) :-) :-)