Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

De volaille według Michela ...
Składniki: ciasto: 3 szklan...
myeff0rt

myeff0rt od alaadamska15

Dodane 17.06 o 19:41
Obserwuj
De volaille według Michela Moran Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka 4 plastry szynki parzonej 4 plastry żółtego sera 4 łyżeczki musztardy 50 g miękkiego masła natka pietruszki (około 1 pełnej łyżki) 1 ząbek czosnku sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 1 jajko szklanka bułki tartej olej + masło do smażenia w proporcji 1:1 Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i drobno pokrojonym czosnkiem. Doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Z piersi z kurczaka usunąć błony i chrząstki, umyć i wyciąć cztery kotlety. Wykrojone kotlety włożyć pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej (nie ubrudzimy deski, blatu i tłuczka) i delikatnie rozbić. Każdy kotlet posmarować musztardą, na to położyć plaster szynki i sera. Na wierzchu rozłożyć masło z pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Zwinąć w roladki (instrukcja ze zdjęciami TU). De volaille według Michela Moran Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej z masłem (po pełnej łyżce oleju i masła). Usmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Przesmażone de volaille przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać odrob...

De volaille według Michela Moran Składniki: 2 podwójne

piersi z kurczaka 4 plastry szynki parzonej 4 plastry żółtego sera 4 łyżeczki musztardy 50 g miękkiego masła natka pietruszki (około 1 pełnej łyżki) 1 ząbek czosnku sól, pieprz, przyprawa do kurczaka 1 jajko szklanka bułki tartej olej + masło do smażenia w proporcji 1:1 Masło wymieszać z posiekaną natką pietruszki i drobno pokrojonym czosnkiem. Doprawić świeżo mieloną solą i pieprzem. Z piersi z kurczaka usunąć błony i chrząstki, umyć i wyciąć cztery kotlety. Wykrojone kotlety włożyć pomiędzy dwa kawałki folii spożywczej (nie ubrudzimy deski, blatu i tłuczka) i delikatnie rozbić. Każdy kotlet posmarować musztardą, na to położyć plaster szynki i sera. Na wierzchu rozłożyć masło z pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Zwinąć w roladki (instrukcja ze zdjęciami TU). De volaille według Michela Moran Roladki panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej z dodatkiem przyprawy do kurczaka. Na patelni rozgrzać olej z masłem (po pełnej łyżce oleju i masła). Usmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Przesmażone de volaille przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać odrob...

Zszywka przypięta także na tablicach:
jedzenie jedzonko Przepisy ;) Pomysły +448 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

ana001

Można zamiast piersi z kurczaka użyć pierś z indyka?

 |  6.07 o 18:55  

gozdx

pyszne

 |  29.06 o 18:54  

Juleczka1407

ile to trzeba piec w piekarniku???????

 |  27.06 o 23:08   Pokaż odpowiedzi

pik123

wypróbowałam i naprawdę polecam! kurczak wyszedł idealny, mięciutki i bardzo smaczny

 |  25.06 o 1:12  

oliviaa007

mniamii ^^

 |  24.06 o 21:28  

EsZet

mmmmmmm:-D

 |  24.06 o 19:54  

sandi2692

już mi burczy w brzuszku :)

1  |  22.06 o 21:19  

monia12

apetyczne :D

 |  20.06 o 13:15  

katee18

wygląda ciekawie :)

2  |  17.06 o 15:20  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: