sisi0606 od dzierzka
Dodane 27.11 o 18:14
z
www.wielkiezarcie.com
Przypięte z Delikatny gulasz z ...
Delikatny gulasz z indyka ok.
650-700g piersi z indyka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu (może być z kostki) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka kwaśnej śmietany przyprawy: sól, pieprz, vegeta, papryka Mięso z indyka pokroić w paski (lub kostkę jak ktoś woli). Doprawić vegetą (można przyprawą do drobiu). Usmażyć na oliwie na rumiano. Dodać pokrojoną w półplasterki (lub kostkę) cebulę i przeciśnięty czosnek. Chwilę razem smażyć. Wlać bulion i koncentrat. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut (do miękkości) Na końcu dodać śmietanę i całość doprawić do smaku.
Użytkownicy także przypinają: