Więcej zszywek z tablicy

mmm

fitness
Śniadanko..;))
Bardzo prost...
Spaghetti carbonara
Będzie ...
Zamiast słodkich soków i na...
Kurczak jak z KFC Składniki...
Domowe czekoladki Reese...
Zdrowy pyszny LEKKI owocowy...
Deser czekoladowo-pomarańcz...
Ciasto jak Kinder Pingui pr...
Delikatny jabłecznik na ser...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Muffinki z coca colą
ciasteczka z masłem orzechowym
trójkolorowa pianka zebra :)
banana sushi
Kto by zjadł..? :)
Maliny z domowym budyniem
wygląda apetycznie.. :D
Zdrowe lody!
niebo na talerzu: Sałatka z...
Śniadanie fit z jogurtem, o...
Emiliaa201

Emiliaa201 od amilo36d

Dodane 22.02 o 22:20
Obserwuj
Delikatny jabłecznik na serku homogenizowanym ( bez jajek) Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki( użyłam pół na pół z mąką orkiszową jasną) 250g masła 200g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru( użyłam zwykłego cukru;) 4 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 7- 8 dużych jabłek cynamon cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 1800C. Blaszkę około 20x30cm* posmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostki masło i rozdrobnić rękoma, rozcierając razem z mąką, do uzyskania kruszonki. Następnie dodać serek homogenizowani i dość szybko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną trochę większą). Większą część rozwałkować i przełożyć na dno blachy( lub dysk ciasta ułożyć w foremce i rękoma rozprowadzić masę na całą blaszkę). Na ciasto wyłożyć połówki jabłek( rozcięciem do dołu), posypać obficie cynamonem. Mniejszą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Górę jabłecznika nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża. Piec około 55-60 minut. Przestudzone posypać cukrem pudrem( ja oprószyłam również odrobiną cynamonu). Smacznego!

Delikatny jabłecznik na serku homogenizowanym ( bez

jajek) Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki( użyłam pół na pół z mąką orkiszową jasną) 250g masła 200g waniliowego serka homogenizowanego 2/3 szklanki cukru pudru( użyłam zwykłego cukru;) 4 łyżeczki cukru waniliowego lub esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 7- 8 dużych jabłek cynamon cukier puder do posypania Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 1800C. Blaszkę około 20x30cm* posmarować odrobiną tłuszczu i wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i cukrem pudrem. Dodać pokrojone w kostki masło i rozdrobnić rękoma, rozcierając razem z mąką, do uzyskania kruszonki. Następnie dodać serek homogenizowani i dość szybko zagnieść na jednolitą masę. Podzielić na dwie części( jedną trochę większą). Większą część rozwałkować i przełożyć na dno blachy( lub dysk ciasta ułożyć w foremce i rękoma rozprowadzić masę na całą blaszkę). Na ciasto wyłożyć połówki jabłek( rozcięciem do dołu), posypać obficie cynamonem. Mniejszą część ciasta rozwałkować i przykryć nią jabłka. Górę jabłecznika nakłuć w kilku miejscach czubkiem noża. Piec około 55-60 minut. Przestudzone posypać cukrem pudrem( ja oprószyłam również odrobiną cynamonu). Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Ulubione Słodkości;) Omnonom *.* +298 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Maargolciaa

I jak, wyszło Wam? Nie wiem czy przypinać :P

 |  9.03 o 2:16  

Matrioszka93

Właśnie zrobiłam! Stygnie w piekarniku. Pachnie pięknie, mięciutkie :)

 |  3.03 o 12:08  

mayjailer

czemu ciasto mi wyszlo klejace i nie do rozwalkowania?:(

 |  22.02 o 18:37   Pokaż odpowiedzi

KucykPony23

tam chyba powinno być, że piekarnik rozgrzać do 180°C , a nie 1800C

 |  22.02 o 13:19   Pokaż odpowiedzi

BeataAna

Nie da się zobaczyć przepisu,bo dodałaś fotkę z kompa,a nie ze strony :(

 |  17.02 o 22:45   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: