Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Sweet sins...

Lody domowe.
Ciasto z ryżu
Ciasto leśny mech - Wypieki...
Obłędny pudding ryżowy z ma...
DESER BANANOWO-KARMELOWY
Il...
Mój ulubiony śląski deser t...
Karnawałowa róża
Orzechowe ciastka pająki
Czekoladki z Panna Cotta i ...
Wow,tęczowy deser :)
CIASTO ZE ŚLIWKAMI I BUDYNI...
Irlandzkie ciasto z jabłkam...
CZEKOLADOWE CIASTECZKA - PR...
domowe wafle do lodów
Miodowe ciasteczka owsiane ...
Kinder Country bez pieczeni...
Budyń bez mleka i bez cukru...
pianka wiśniowa z nasionami...

Więcej zszywek ze źródła

kobieceinspiracje.pl

biała hiszpanka dziewczęca stylizacja prosta/codzienna jesienna 7999 Liliowe ... Hiszpanka salon :)
Obserwuj profil
nymeria_

nymeria_ od adusia3009

Dodane 22.12 o 15:50 z

kobieceinspiracje.pl

Przypięte po raz pierwszy przez adusia3009
 201

DESER BANANOWO-KARMELOWY Ilość: ok. 3-4 szklanki Poziom

trudności: łatwy Czas wykonywania: ok 20 minut + czas przygotowania sosu karmelowego Składniki: - ok. 150g herbatników typu Petit Beurre - budyń waniliowy - 500ml mleka - 2 banany - 350ml śmietanki 30% - cukier puder Sos karmelowy: - 100g cukru - 40g masła - 60ml śmietanki - szyczpta soli Wykonanie: Całość najlepiej zacząć od przygotowania sosu karmelowego. Cukier wysypujemy równomiernie do garnka z grubym dnem i na małym ogniu doprowadzamy do skarmelizowania. Zajmuje to około 10 minut. Karmelu nie mieszamy, delikatnie potrząsamy garnkiem, aby cukier równomiernie się topił. Warto uważać jednak, by go nie przypalić! Gdy cukier będzie dokładnie rozpuszczony i zacznie nabierać brązowego koloru dorzucamy do niego pokrojone na kawałki masło i bardzo energicznie mieszamy trzepaczką. Ściągamy z ognia i cały czas szybko mieszając dolewamy kremówkę. Gotowy sos pozostawiamy do ostudzenia. Herbatniki przekładamy do naczynia blendera i krótko rozdrabniamy. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodając do niego pod koniec 2 łyżki sosu karmelowego. Śmietanę ubijamy na sztywno z połową łyżki cukru pudru. Na dno szklanek przekładamy 1,5 łyżki zmielonych herbatników, 2 łyżki budyniu, pokrojone na plasterki banany, 1,5 łyżki ubitej śmietany. Polewamy łyżką sosu karmelowego i czynności powtarzamy do zakończenia składników. Deser chłodzimy przed podaniem w lodówce.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY