Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
kawka1

kawka1

Dodane 4.04 o 13:05
Obserwuj
Deser czekoladowy z kaszy jaglanej - PrzyslijPrzepis.p

(2 porcje)
50-60g kaszy jaglanej
4 daktyle
1 garść migdałów
50g gorzkiej czekolady
3 łyżki oleju kokosowego lub masła

l Kaszę jaglaną należy ugotować (*) i pozostawić do ostudzenia.
W międzyczasie daktyle z migdałami zalać wrzątkiem i moczyć przez około 15 minut.
Następnie migdały należy obrać ze skórki i zblendować z daktylami oraz kaszą jaglaną do uzyskania jednolitej konsystencji.
W garnuszku rozgrzać tłuszcz i roztopić w nim czekoladę.
(Uważać, aby się nie przypaliła.)
Czekoladę połączyć z resztą składników.
Deser przełożyć do pucharków.
Można go podawać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub posypany wiórkami kokosowymi.

(*) Do garnuszka z 3/4 szklanki osolonego wrzątku wsypać kaszę - uprzednio kilkakrotnie przepłukaną pod bieżącą wodą.
Kaszę gotować na malutkim ogniu przez mniej więcej 15 minut, a następnie pozostawić na 10 minut, aby doszła.
(Woda powinna całkowicie wsiąknąć w kaszę.)

Deser czekoladowy z kaszy jaglanej - PrzyslijPrzepis.p


(2 porcje)
50-60g kaszy jaglanej
4 daktyle
1 garść migdałów
50g gorzkiej czekolady
3 łyżki oleju kokosowego lub masła

l Kaszę jaglaną należy ugotować (*) i pozostawić do ostudzenia.
W międzyczasie daktyle z migdałami zalać wrzątkiem i moczyć przez około 15 minut.
Następnie migdały należy obrać ze skórki i zblendować z daktylami oraz kaszą jaglaną do uzyskania jednolitej konsystencji.
W garnuszku rozgrzać tłuszcz i roztopić w nim czekoladę.
(Uważać, aby się nie przypaliła.)
Czekoladę połączyć z resztą składników.
Deser przełożyć do pucharków.
Można go podawać z ulubionymi owocami, bitą śmietaną lub posypany wiórkami kokosowymi.

(*) Do garnuszka z 3/4 szklanki osolonego wrzątku wsypać kaszę - uprzednio kilkakrotnie przepłukaną pod bieżącą wodą.
Kaszę gotować na malutkim ogniu przez mniej więcej 15 minut, a następnie pozostawić na 10 minut, aby doszła.
(Woda powinna całkowicie wsiąknąć w kaszę.)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY