Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

...
...
...
...
ORZESZKI NADZIEWANE KREMEM ...
CIASTO SNIKERS

SKŁADNIKI N...
Deser Ptasie Mleczko.

Skła...
Przepyszne babeczki tiramis...
Wilgotna babka kakaowa
Skła...
Gorące smoothie czekoladowo...
Szybki deser bananowy

Skła...
Najprostszy, śmietankowy se...
Szarlotka szybka i łatwa do...
Ciasto z Malteserami, zdecy...
...
EKSPRESOWE CIASTO JOGURTOWE...
TORT TRUFLOWY
Przepis po kl...
...
...
Marchew inaczej

600 g marc...
CIASTO
250 g mąki
150 g zim...
Zapiekanka Z Łososiem I Szp...
...
...
Cebulkę, czerwoną fasolkę, ...
Wigilijne kapuśniaczki 

Pr...

Więcej zszywek ze źródła

escapeintokitchen.blox.pl

Deser Ptasie Mleczko.

Skła... Filety z kurczaka z żółtym ... Filety z kurczaka z żółtym ... ... Ciasto z jagodami na kefirze Waniliowy sernik z malinami Czekoladki z nadzieniem mal... Walentynkowe cookie pops Piernikowy deser z ciepłym ...
jagna_

jagna_

Dodane 20.09 o 18:20 z

escapeintokitchen.blox.pl

Obserwuj

Deser Ptasie Mleczko.



Składniki:

3 galaretki (truskawkowa, brzoskwiniowa, agrestowa)
puszka mleka skondensowanego, niesłodzonego
Dekoracja - opcjonalnie:

100 ml śmetany kremówki 30%
50 g sera mascarpone
2 łyżki cukru pudru
kilka truskawek


Każdą galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Możecie oczywiście zdecydować się na inne smaki galaretek, chodzi o to, aby miały kontrastujące kolory.

Kiedy galaretki zaczynają tężeć i są "półpłynne" zabieramy sie za mleko. Dzielimy je na trzy równe części. Pierwszą część miksujemy, aż podwoi objętość, powoli dodajemy galaretkę i miksujemy dalej, aż do całkowitego połączenia. Przekładamy do pucharków (wychodzą około duże 4 porcje) i schładzamy w lodówce. W tym czasie przygotowujemy w takim sam sposób drugą warstwę. Kiedy jest gotowa, nakładamy ją na wierzch, a na koniec tak samo postępujemy z trzecią. Lekkie schłodzenie warstw pomędzy nakładaniem kolejnych warstw zapobiegnie pomeszaniu się kolorów.

Gotowe deserki schładzamy w lodówce, a w tym czasie przygotowujemy dekorację. W misie miksera umeszczamy śmietanę, mascarpone i cukier puder. Miksujemy, aż powstanie gęsta masa. Nakładamy ją na wierzch pucharków przy pomocy szprycy cukierniczej lub łyżką i dekorujemy świeżymi truskawkami.

Deser przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzony.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kulinaria przepisy Pomysły CIASTA +35 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: