Więcej zszywek z tablicy

Deser

Tiramisu

    Mascarpone - ...
Jaglanka z bananem i masłem...
Mus czekoladowy z awokado

...
Ananasy w cieście

    mąka...
Owsianka z kawą zbożową



...
Pyszny mus z białej czekola...
Deser czereśniowy na skos 
...
Szybki deser z malinami 

 ...
Porzeczkowe lody z sosem ba...
Przezroczysty deser arbuzow...
Klasyczna waniliowa Panna C...
Creme patissiere 

Creme pa...
Jak zrobić lody z zielonej ...
Jak zrobić lody bez maszynk...
Lody z truskawkami
Jak zrob...
Jak zrobić lody domowym spo...
Jak zrobić lody z jajek?

T...
Lody malinowe bez maszyny

...
TRUSKAWKOWA OWSIANKA

Skład...
Domowa biała czekolada z ka...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Domowe żelki

Żelki z soku ...
Kogel mogel z musem truskaw...
Krem budyniowy pyszny i pus...
Czekoladowy krem na bazie ś...
Krem maślany na bezie szwaj...
jarecka

jarecka

Dodane 4.04 o 15:22
Obserwuj
Deser ryżowy z suszonymi owocami, jabłkiem i kokosem

1 szklanka płatków ryżowych
3 szklanki mleka
2 – 3 łyżki brązowego cukru
pół szklanki suszonych owoców
1 jabłko
2 czubate łyżeczki mąki kukurydzianej
1 – 2 cm laski cynamonu
2 łyżeczki cukru waniliowego
kilka plasterków suszonego kokosu do przybrania
Suszone owoce zalej wrzątkiem i odcedź po kilku minutach. Jabłko obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój na małe kawałki.
Płatki ryżowe zalej 2 szklankami mleka, dodaj cynamon i gotuj kilkanaście minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Pozostałe mleko wymieszaj z mąką kukurydzianą i dodaj do gotującego się ryżu.
Dodaj resztę składników: cukier, cukier waniliowy, owoce. Pod koniec gotowania dodaj także kawałki jabłka, usuń natomiast laskę cynamonu.
Kiedy ryż będzie miękki, zdejmij rondelek z ognia i podziel deser na 4 miseczki. Udekoruj plasterkami kokosa. Najlepszy na ciepło,

Deser ryżowy z suszonymi owocami, jabłkiem i kokosem


1 szklanka płatków ryżowych
3 szklanki mleka
2 – 3 łyżki brązowego cukru
pół szklanki suszonych owoców
1 jabłko
2 czubate łyżeczki mąki kukurydzianej
1 – 2 cm laski cynamonu
2 łyżeczki cukru waniliowego
kilka plasterków suszonego kokosu do przybrania
Suszone owoce zalej wrzątkiem i odcedź po kilku minutach. Jabłko obierz ze skórki, usuń nasiona i pokrój na małe kawałki.
Płatki ryżowe zalej 2 szklankami mleka, dodaj cynamon i gotuj kilkanaście minut na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Pozostałe mleko wymieszaj z mąką kukurydzianą i dodaj do gotującego się ryżu.
Dodaj resztę składników: cukier, cukier waniliowy, owoce. Pod koniec gotowania dodaj także kawałki jabłka, usuń natomiast laskę cynamonu.
Kiedy ryż będzie miękki, zdejmij rondelek z ognia i podziel deser na 4 miseczki. Udekoruj plasterkami kokosa. Najlepszy na ciepło,

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
amelika1
owieczka126p
Gpigwa
Eviee
Misiek97
monique139
olusia052708
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY