Cierpienie i heroizm w "Iliadzie" Homera


Więcej zszywek z tablicy

do zrobienia

1/2 kubka mąki ziemniaczane...
...
klej+piasek ;)
Jak narysować kota
Jak narysować oczy .
...
Wisiory drzewka DIY
Domowy snickers

Przepis na...
LIKIER BANANOWY

Bardzo pro...
Składniki:
        500 g mą...
Mini serniczki na zimno z k...
turkusowe plecione kwiatki
....
...
...
...
...
...
bransoletka
...
Maliny
koniczynki
galaretki
SNIKERS kolejna wersja
arabeska
biszkopt:
- 5 jaje...
Deser Winogronowy
Składniki...
opaczynskaula

opaczynskaula od juwer96

Dodane 26.01 o 22:46
Obserwuj

Deser Winogronowy

Składniki na 6 porcji:

400 g sera trzykrotnie zmielonego
175 ml śmietanki 36%
5 czubatych łyżek cukru pudru
łyżeczka ekstraktu z wanilii
20 g żelatyny (2 płaskie łyżki)
4 łyżki zimnej wody
125 ml wina marsala
kiść winogron
pół szklanki rodzynek
1 galaretka winogronowa (opcjonalnie inna zielona)

Wykonanie

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odstawić na 10 minut. Wino podgrzać, wlać do żelatyny i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.

Mocno schłodzoną śmietanę ubić elektrycznym mikserem na niezbyt sztywny krem.

Ser zmiksować z cukrem i ekstraktem z wanilii. Dodać śmietanę i delikatnie połączyć. Na koniec wlać ostudzoną żelatynę z winem. Ostudzić.

Rodzynki zalać wrzątkiem na 10 minut. Po tym czasie osączyć na sicie i osuszyć papierowym ręcznikiem.

Galaretkę rozpuścić w w 3/4 ilości zalecanego płynu (zwykle 375 ml). Ostudzić.

Winogrona umyć, osuszyć, jeśli są duże, przekroić na połówki. Ułożyć na dnie 6 szklanek o pojemności około 300 ml. Zalać masą serową, gdy ta znacznie już tężeć. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka zacznie gęstnieć, wylać ją na wierz sera udekorowanego rodzynkami. Schłodzić.

Zgłoś naruszenie

zszywkaaa

super

 |  4.11 o 11:41  

anusiek20

Od razu mi się świeczki w oczach zapaliły ^^ ;D

 |  14.10 o 13:15  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: