Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Zapiekanka gyros Jest to na...
Gorąca czekolada.

Składnik...
DIPY - różne przepisy

JOGU...
Warstwa mięsna:
0,7 kg mięs...
Kurczak jak z KFC

Składnik...
Sos koperkowy

Składniki:
2...
Sałatka meksykańska
sałatka...
Domowe sosy sałatkowe
: )
pomysł na szybki i zdrowy o...
Francuskie Ślimaczki z szyn...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Kiwi w czekoladzie <3

Więcej zszywek ze źródła

toteklotka.blogspot.com

jogurtowe dipy - klik Dipy do warzyw Dipy warzywne:
koperkowy,mu... DIPY - różne przepisy

JOGU...

DIPY - różne przepisy


JOGURTOWE DIPY
Dip koperkowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
pęczek koperku
ząbek czosnku
sól, pieprz


Koperek posiekaj, ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Przed podaniem posyp koperkiem.


Dip musztardowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki ostrej musztardy
szczypta curry
szczypta kardamonu
szczypta pieprzu kajeńskiego


Połącz jogurt z musztardą. Dopraw curry, kardamonem i pieprzem kajeńskim. Przed podaniem posyp curry.


Dip pomidorowy:
około 350 g jogurtu naturalnego
2 łyżki przecieru pomidorowego
2 łyżki keczupu
po szczypcie ostrej i słodkiej papryki
sól, pieprz


Wymieszaj jogurt z przecierem pomidorowym i keczupem. Dopraw ostrą i słodką papryka, ewentualnie solą i pieprzem. Przed podaniem posyp słodką papryką



DIP CZOSNKOWO- PIETRUSZKOWY

3 ząbki czosnku
garść rozdrobnionej natki pietruszki
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
sok z cytryny
sól. pieprz
Czosnek zmiażdżyć, połączyć z natką i jogurtem, rozetrzeć na jednolitą masę. Dodać sól, pieprz, sok z cytryny. Dip musi być ostry, zdecydowany w smaku.


DIP SZPINAKOWY
250-300 g mrożonego szpinaku (rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody)
1 szklanka naturalnego jogurtu
8 łyżeczek majonezu
2 łyżeczki suszonego koperku
1/2 łyżeczki nasion selera
1 rozgnieciony ząbek czosnku
szczypta soli
Szpinak miksować razem z jogurtem, majonezem, koperkiem, nasionami selera, solą i czosnkiem aż uzyska kremową konsystencję. Dip warto przygotować wcześniej, np. dzień przed podaniem. Dzięki temu wszystkie składniki się lepiej ze sobą połączą. Przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki.


DIP ZIOŁOWO- WARZYWNY
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon
1 pęczek koperku, drobno posiekanego
pół pęczka rzodkiewek
1 łyżka posiekanego szczypiorku
pół łyżeczki suszonej kolendry
1 ząbek czosnku
sól, świeżo mielony pieprz ziołowy
sok z cytryny
Rzodkiewkę ścieramy na tarce do jarzyn (duże oczka).Czosnek przepuścić przez praskę. Jogurt mieszamy z majonezem, musztardą, czosnkiem, koperkiem, szczypiorkiem, stratą rzodkiewką i kolendrą.Doprawiamy do smaku.


DIP WIOSENNY
150 g naturalnego serka homogenizowanego
3/4 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
10 dkg bryndzy
1 łyżka posiekanego koperku
1 łyżka posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 pęczki rzodkiewek
sól i pieprz
Umyte rzodkiewki zetrzyj na tarce. Produkty nabiałowe zmiksuj, połącz z rzodkiewką i posiekaną zieleniną. Dopraw do sma...

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam mniam jedzonko Przepisy i jedzonko :D papu +722 innych
Zgłoś naruszenie

Kitchensalphabet

mmmmm zapisuję! :) pyszności!

 |  15.01 o 13:30  

_Catherine_

ile taki dip ma trwałości np czosnkowo-pietruszkowy

 |  11.01 o 23:33   Pokaż odpowiedzi

handob

jadłam u kogoś jogurtowy - jest serio super, bardzo dobry z chipsami cebulowymi :D

 |  10.01 o 11:53  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: