Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Jak długo gotować warzywa?
czas gotowania warzyw
Wytrawne naleśniki ze szpin...
Ruskie koltety
Niedzielny schab w warzywach
De volaille według Michela ...
Jedzenie do Pracy – TOP 15 ...
Zupa kalafiorowa
Tortilla z Chrupiącą Rybą i...
Domowa szynka Składniki: - ...
Rolada szpinakowa z kremowy...
Hit! Najlepsze calzone któr...
Składniki

Ciasto:

1,5 szk...
Kurczak zapiekany z warzywami
Zupa z kurczaka, kukurydzy ...
TORTILLA. Składniki: - 1 kg...
Szynka pieczona
Lane kluseczki babci Marysi...
KROKIETY ZIEMNIACZANE
ciasto: 500g mąki pszennej ...
Rosyjskie pieczone pierożki
Chińskie bułeczki z kurczakiem
Mleko kokosowe przepis
ROLADKI SCHABOWE Z SZYNKĄ, ...
Chleb pieczony z maslem czo...
Grochówka
Składniki:

200 g...

Więcej zszywek ze źródła

kuchennehity.blogspot.com

Tort ciasteczkowy Krem waniliowy do tortów 

... Polędwica wieprzowa Rewelac... Michałki Drożdżowe z owocami. Krem maślany na bezie szwaj... Waniliowa panna cotta 

 Sk... Pomarańczowa chmurka 

 Skł... Chocolate Pie Banoffee 

 S...

Domowa szynka Składniki: - 1,5 kg.

szynki bez kości (może być również schab, karczek lub karkówka) Na zalewę: - 2 litry wody - 4 ziarenka ziela angielskiego - 3 małe liście laurowe - 4 ząbki czosnku - 1/2 łyżeczki ziarnistego kolorowego pieprzu - 4 łyżki soli peklowej Prymat Dodatkowo: - 1 pełna łyżeczka przyprawy do mięs Knorr - 1/2 łyżki majeranku - 1/2 łyżki vegety - 1/3 łyżeczki papryki słodkiej w proszku - 1/3 łyżeczki papryki ostrej w proszku - szczypta pieprzu Przygotowanie: Szynkę myjemy, wycieramy do sucha i nadajemy jej kształt sznurując ją (czasem w sklepie można kupić szynkę już obsznurowaną). Do dużego garnka wkładamy wszystkie składniki zalewy, szynkę i odstawiamy na 3 – 7 dni w chłodne miejsce, np. do lodówki. Czas peklowania zależy od wielkości mięsa – im większy mamy kawałek, tym dłuższego wymaga peklowania (dla 1 kg. szynki wystarczą 3 dni). W czasie leżakowania kilkakrotnie przekręcamy szynkę, aby przyprawy równomiernie rozeszły się po mięsie. Warto również za pomocą strzykawki z grubą igłą wstrzyknąć część marynaty do środka szynki, aby mięso było dokładnie zapeklowane. Po tym czasie szynkę wyjmujemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy na 2 – 3 godziny do lodówki. Następnie wkładamy szynkę do naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy ok. 1,5 – 2 godziny. Jeśli szynka ma być spożywana na zimno to po wyjęciu z piekarnika musimy ją szczelnie zawinąć w folię aluminiową do całkowitego...

Zgłoś naruszenie

bettypasja

Jeśli szynka ma być spożywana na zimno to po wyjęciu z piekarnika musimy ją szczelnie zawinąć w folię aluminiową do całkowitego wystudzenia.

11.07 o 21:09    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY