Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Domowa tortilla! Prosty i s...
Polecam ! ;)
...
:DD
I want it! :D
Jak zrobić grzywkę  z długi...
heheheheheh
#fuck #you
...
huehue
Macie problemy z brzuszkiem...
W siatkówkę nie grasz sam. ...
Uśmiechnij się :D

Więcej zszywek ze źródła

www.facebook.com

Alpy, Włochy 

autor: David... Almsee

fot. @edelweiss.on.... rower w ogrodzie skalniak w ogrodzie wąska rabata kwiaty w dzbanie wąska rabata kamyki w ogrodzie rabata z iglakami
kalora17

kalora17 od liwia1

Dodane 7.03 o 12:26 z

www.facebook.com

Obserwuj

Domowa tortilla!

Prosty i szybki sposób! Emotikon smile
Bez konserwantów, spulchniaczy i całej listy składników, o pochodzeniu których możemy się tylko domyślać...
Składniki na 8 dużych sztuk:
2 szklanki mąki pszennej
160ml gorącej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wykonanie:
1. W misce mieszamy mąkę z solą i zalewamy gorącą wodą. Nie musi być wrząca. Najlepsza będzie taka po 2-3 minutach od zagotowania. Dodajemy olej. Mieszamy składniki drewnianą łyżkę, a następnie zagniatamy rękoma około 5 minut. Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na kilkanaście minut, aby odpoczęło.
2. Ciasto dzielimy na 8 mniej więcej równych części. Z każdej z nich formujemy kulkę, którą rozpłaszczamy dłonią, a następnie wałkujemy jak najcieniej na koło o średnicy o 1-2 cm większe niż średnica dno patelni, ponieważ tortille skurczą się w trakcie smażenia. Jeżeli jest taka potrzeba można w trakcie wałkowania minimalnie podsypać je mąką. Nie przejmujcie się, jeśli nie wyjdą Wam idealne okrągłe. To nie ma być wzorzec koła do Sevres tylko placek do domowego obiadu. Emotikon wink

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchenne rewolucje Ulubione przepisy mniam! +330 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Zagubiona19

Zrobiłam z mąki ciemnej z pół szklanki ,40ml wody i pół łyżki oleju wyszedł dobry,ale pewnie z białej mąki wyszłoby jeszcze lepsze:) Dzięki za przepis;)

 |  15.03 o 12:06  

grzaneczka

zrobilam właśnie bardzo dobre ale ja jeszcze dodalam ziół ;)

 |  14.03 o 19:57  

olcia1029

pytanie a czy smażymy je na oleju?

 |  2.03 o 15:14   Pokaż odpowiedzi

gabigaba

Ja jeszcze polecam przepis Piotra Ogińskiego: pół kostki smalcu(po tym ss kruche i wogóle go nie czuc) pół kilo mąki jajko woda sól i tak samo wykonujemy, ale muszę wypróbować ten aby sprawdzić który lepszy

 |  28.02 o 8:06  

barbasia_123

Robił ktoś?

 |  23.02 o 16:40   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: