Domowe ciasto Milky Way bez pieczenia 3/4 szklanki
mleka 1/2 szklanki cukru 10 g cukru wanilinowego 200 g masła 3 szklanki niegranulowanego mleka w proszku 350 g herbatników kakaowych 2 roztopione tabliczki gorzkiej czekolady 1. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego mleko, a następnie dodaj cukier i cukier waniliowy. Mieszaj tak długo, aż cukier się rozpuści, a mieszanka się zagotuje. Zdejmij garnek z ognia i pozostaw do ostygnięcia. 2. Za pomocą miksera ubij masło i stopniowo wlewaj wcześniej przygotowaną mieszankę z mleka i cukru. Na koniec małymi porcjami wsypuj mleko w proszku i miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję. 3. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj warstwami: herbatniki kakaowe, biała masa, herbatniki kakaowe, biała masa i herbatniki kakaowe. 4. Na koniec na wierzchu ciasta równomiernie rozlej roztopioną gorzką czekoladę. Umieść blaszkę w lodówce na 3-4 godziny. 5. Po 3-4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
Użytkownicy także przypinają:
dorcia_dorris
robiłam, pychotka, bardzo słodkie