Więcej zszywek z tablicy

deserki

Waniliowe serniczki na zimno
owoce zapiekane pod kruszon...
Deser z kaszy manny wersja ...
Szybki deser banoffee
Domowe krówki
Domowe paluszki Twix Składn...
Czas przygotowania: 50 min....
domowe PRINCESSY
Zdrowe batoniki: Składniki:...
Krem jak z batoników Kinder...
Przedstawiamy wam przepis n...
Fit – Hit! Czekoladki Bount...
Gorące śliwki pod kruszonką...
Szyszki z ryżu preparowaneg...
*** BEZ PIECZENIA *** Tiram...
Fit – Hit! Czekoladki Bount...
Przepis na chałwę, przepis ...
Krem cytrynowy lemon curd -...
Serniczki na zimno w słoiku...
Deser malinowy bez pieczeni...
Domowa granola - przepis po...
ruszkami n_zak A A A Żurawi...
Krówki
Chipsy bananowe z piekarnika
Deser z kaszą manną i malin...
batony musli (przepis z ulo...
Sylwia435

Sylwia435 od wiki930

Dodane 12.07 o 11:32
Obserwuj
Domowe krówki Składniki: 200 g cukru, 400 ml śmietanki 30 %, 100 g masła Arkusz papieru do pieczenia Sposób przygotowania: Niską foremkę lub keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. W garnku umieść wszystkie składniki. Doprowadź je do wrzenia i gotuj nieustannie mieszając. Trochę to potrwa, ale efekt końcowy na pewno nastąpi :) Po maksymalnie 20 minutach masa powinna brązowieć, gdzieniegdzie trochę się przypalać. Gdy cała będzie miała ładny, karmelowy kolor, zdejmij garnek z ognia i wylej mieszankę na wcześniej przygotowaną blachę. Rozsmaruj na całej powierzchni i pozostaw do wystudzenia. Krówka będzie wtedy też gęstnieć. Ja drewnianą łopatką nadaję jej kształt. Przykładam do boków i delikatnie przesuwam w stronę masy. Z niekształtnej plamy powstaje dzięki temu prostokąt. Masę wstaw do lodówki na około 30 min. Wyjmij i pokrój dowolnie ostrym nożem.

Domowe krówki Składniki: 200 g cukru, 400 ml śmietanki

30 %, 100 g masła Arkusz papieru do pieczenia Sposób przygotowania: Niską foremkę lub keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. W garnku umieść wszystkie składniki. Doprowadź je do wrzenia i gotuj nieustannie mieszając. Trochę to potrwa, ale efekt końcowy na pewno nastąpi :) Po maksymalnie 20 minutach masa powinna brązowieć, gdzieniegdzie trochę się przypalać. Gdy cała będzie miała ładny, karmelowy kolor, zdejmij garnek z ognia i wylej mieszankę na wcześniej przygotowaną blachę. Rozsmaruj na całej powierzchni i pozostaw do wystudzenia. Krówka będzie wtedy też gęstnieć. Ja drewnianą łopatką nadaję jej kształt. Przykładam do boków i delikatnie przesuwam w stronę masy. Z niekształtnej plamy powstaje dzięki temu prostokąt. Masę wstaw do lodówki na około 30 min. Wyjmij i pokrój dowolnie ostrym nożem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY