Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

....
.....
domowe malibu: - 200 g wiór...
Jak dobrze dobrać biustonos...
anna7537

anna7537 od ursa

Dodane 17.11 o 23:39
Obserwuj
domowe malibu: - 200 g wiórków kokosowych - 250 ml spirytusu - 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego - 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego niesłodzonego Wiórki wsypujemy do słoika, zalewamy spirytusem. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 4 dni. Po tym czasie odsączamy alkohol przez gazę. Oba rodzaje mleka mieszamy i dodajemy odsączony spirytus. Dokładnie mieszamy i przelewamy do butelki. Ja zrobiłam w mniejszej ilości – grunt, żeby proporcje się zgadzały. domowy advocat: - 5 żółtek - 250 g cukru pudru - 1/2 puszki (265 g) mleka skondensowanego niesłodzonego - 250 ml spirytusu Żółtka ubijamy z cukrem pudrem. Stale miksując dodajemy mleko. Na koniec wlewamy spirytus, mieszamy i przelewamy do butelek. Uwaga – ajerkoniak bardzo(!) gęstnieje. Nie zróbicie tego błędu co ja – wlejcie go do butelek o szerszych szyjkach. Z tych, które są na zdjęciu wylanie go jest niemal niemożliwe ;) domowy baileys: - puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego - 0,5 litra wódki - 0,5 szklanki mleka - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka wrzątku Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2,5 godziny. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy mleko będzie zimne, puszkę otwieramy, mleko przekładamy do większego naczynia. Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzątku i dodajemy do mleka. Mieszamy. Dodajemy mleko. Mieszamy. Na koniec pomału dodajemy wódkę i całość łączymy razem. Przelewamy do butelki. domowa kukułkówka: - 200 g kukułek - 150 ml mleka zagęszczonego słodzonego - 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego - 250 ml wódki Mleko wymieszać w rondelku i wstawić na niewielki ogień. Wrzucić cukierki i stale mieszając czekać aż się rozpuszczą (zajmie to dłuższą chwilę, ale nie można odejść od garnka, bo cukierki przykleją się do dna!). Gdy masa będzie jednolita odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnej masy kukułkowej dodajemy wódkę. Mieszamy łyżką. Przelewamy do butelki. Uwaga! Wszystkie alkohole należy odstawić na kilka dni do przegryzienia się!

domowe malibu: - 200 g wiórków kokosowych - 250 ml

spirytusu - 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego - 1 puszka (530 g) mleka skondensowanego niesłodzonego Wiórki wsypujemy do słoika, zalewamy spirytusem. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 4 dni. Po tym czasie odsączamy alkohol przez gazę. Oba rodzaje mleka mieszamy i dodajemy odsączony spirytus. Dokładnie mieszamy i przelewamy do butelki. Ja zrobiłam w mniejszej ilości – grunt, żeby proporcje się zgadzały. domowy advocat: - 5 żółtek - 250 g cukru pudru - 1/2 puszki (265 g) mleka skondensowanego niesłodzonego - 250 ml spirytusu Żółtka ubijamy z cukrem pudrem. Stale miksując dodajemy mleko. Na koniec wlewamy spirytus, mieszamy i przelewamy do butelek. Uwaga – ajerkoniak bardzo(!) gęstnieje. Nie zróbicie tego błędu co ja – wlejcie go do butelek o szerszych szyjkach. Z tych, które są na zdjęciu wylanie go jest niemal niemożliwe ;) domowy baileys: - puszka (530 g) mleka skondensowanego słodzonego - 0,5 litra wódki - 0,5 szklanki mleka - 1 łyżka kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka wrzątku Puszkę mleka wstawiamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu przez 2,5 godziny. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy mleko będzie zimne, puszkę otwieramy, mleko przekładamy do większego naczynia. Kawę rozpuszczamy w łyżce wrzątku i dodajemy do mleka. Mieszamy. Dodajemy mleko. Mieszamy. Na koniec pomału dodajemy wódkę i całość łączymy razem. Przelewamy do butelki. domowa kukułkówka: - 200 g kukułek - 150 ml mleka zagęszczonego słodzonego - 100 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego - 250 ml wódki Mleko wymieszać w rondelku i wstawić na niewielki ogień. Wrzucić cukierki i stale mieszając czekać aż się rozpuszczą (zajmie to dłuższą chwilę, ale nie można odejść od garnka, bo cukierki przykleją się do dna!). Gdy masa będzie jednolita odstawiamy do ostygnięcia. Do zimnej masy kukułkowej dodajemy wódkę. Mieszamy łyżką. Przelewamy do butelki. Uwaga! Wszystkie alkohole należy odstawić na kilka dni do przegryzienia się!

Zszywka przypięta także na tablicach:
nalewki Ulubione Pomysły desery,kawa,alkohole +715 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

FlawllesGirl

właśnie zrobiłam baileysa :3 zgęstnieje?

 |  1.04 o 23:28  

neseti

jakich butelek moge użyć?

 |  14.03 o 13:50  

margooo1

W piątek 28 listopada w sklepach new yorker -30% rabatu na wszystkie artykuły w regularnej cenie. Wystarczy kliknąć w poniższy link i pobrać kod rabatowy www.newyorker.eu/black-friday/?p=9FFwQQ7G

 |  28.11 o 8:19  

kornelka6984

potwierdzam przepyszne takze robiłam tylko ja trzymam wiorki w spirytusie 7dni;)

 |  23.11 o 14:07  

witchewa

Baileys - lubię to :P

 |  21.11 o 16:06  

cmstyle

Zapraszamy do nas i na: m.facebook.com/CMstyl

 |  18.11 o 14:41  

Mia189

Butelka po pysznym likierze z Lidla. Są w 2 smakach, bananowy i kawa :)

 |  14.11 o 10:57  

ursa

Mi się wydaje, że to są butelki po jakiś winach, ze wzgl. na zatykany korek i bardzo długą szyjkę.

 |  1 13.11 o 18:07  

syleneczka

a mam pytanie z innej kategorii. po jakim alkoholu są te buteleczki? bo mam taka butelkę w domku i nie moge sobie przypomnieć po czym to było ?;)

2  |  13.11 o 17:40  

modystka

moje kukolki staly rok. przed uzyciem wstrzasnac i git :-) stalo w skladziku czyli w chlodnym a nie w lodowce

 |  1 10.11 o 12:06  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: