kawka1

kawka1

Dodane 20.04 o 18:05
Obserwuj
Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler

Ciasto:
450 g mąki pszennej
szklanka ciepłej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler - Przepis - Słodka Strona

Farsz:
500 g dobrej jakości kaszanki
duża cebula
2 łyżki smalcu
łyżeczka masła
szczypta zmielonych goździków
szczypta cynamonu
pieprz, sól

cebula + masło (do okraszenia)

Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler - Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na smalcu do zrumienienia. Następnie wrzucamy masło i na patelnie wykładamy kaszankę pokrojoną w plastry - podsmażamy na niedużym ogniu do jej "rozpadnięcia". Na końcu dodajemy szczyptę cynamonu, zmielonych goździków, doprawiamy solą, pieprzem i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Jeszcze chwilę podgrzewamy do powstania zwartej struktury, a następnie studzimy.

Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy (pod przykryciem) na ok. 15 minut, aby zdążyło odpocząć.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy przy użyciu szklanki krążki.
Na środek każdego wykładamy ok. łyżeczki farszu i lepimy pierogi.
Gotowe pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty.
Odcedzone pierogi z kaszanką polewamy podsmażoną cebulką z masłem.

Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler


Ciasto:
450 g mąki pszennej
szklanka ciepłej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler - Przepis - Słodka Strona

Farsz:
500 g dobrej jakości kaszanki
duża cebula
2 łyżki smalcu
łyżeczka masła
szczypta zmielonych goździków
szczypta cynamonu
pieprz, sól

cebula + masło (do okraszenia)

Domowe Pierogi z Kaszanką Magdy Gessler - Sposób przygotowania:
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na smalcu do zrumienienia. Następnie wrzucamy masło i na patelnie wykładamy kaszankę pokrojoną w plastry - podsmażamy na niedużym ogniu do jej "rozpadnięcia". Na końcu dodajemy szczyptę cynamonu, zmielonych goździków, doprawiamy solą, pieprzem i delikatnie mieszamy do połączenia składników. Jeszcze chwilę podgrzewamy do powstania zwartej struktury, a następnie studzimy.

Z podanych składników zagniatamy ciasto i odstawiamy (pod przykryciem) na ok. 15 minut, aby zdążyło odpocząć.
Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wykrawamy przy użyciu szklanki krążki.
Na środek każdego wykładamy ok. łyżeczki farszu i lepimy pierogi.
Gotowe pierogi wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju. Gotujemy do momentu wypłynięcia pierogów, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty.
Odcedzone pierogi z kaszanką polewamy podsmażoną cebulką z masłem.

Polubili: pawelomza
Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia 3 Pierogi,naleśniki,krokiety
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: