Więcej zszywek z tablicy

Mmm... Pycha!

Ptasie mleczko z chia
JOGURTOWIEC
Smażone papryki
Wystarczy, że do gotującej ...
NUTELLA
Składniki:
- 4 łyżki cukru
...
Chlebek pita – przepis krok...
COOKIE DOUGH !!!
1/2 kostki...
Banana "ice-cream"...
Lekkie i kokosowe ptasie &q...
Domowe knopersy 
 
SKŁADNIK...
tort czekoladowo miętowy
Sk...
Sernik latte macchiato bez ...
Miętowe czekoladki

Składni...
BUTTERBEER / KREMOWE PIWO

...
Domowe "Rafaello"...
Kanapki po posmarowaniu oli...
Roladki
Babeczki z białą czekoladą ...
Lost_Cramberries

Lost_Cramberries od Ethiophia

Dodane 26.08 o 20:55
Obserwuj
Domowe "Rafaello""
 Potrzebne nam są:
100g miękkiego masła,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 jajko,
100g wiórków kokosowych,
100g herbatników,
30-40g migdałów lub orzechów laskowych 

Sposób przygotowania:
1. Miękkie masło ucierać przez około 2 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie stopniowo dodawać cukier puder i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty, aż masa będzie kremowa. 
2. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodać jajko, dokładnie wymieszać, aż składniki się dobrze połączą. 
3. Odłożyć około 3 łyżki wiórków kokosowych, a resztę dodać do masy, wymieszać. Powstałą masę wstawić do lodówki na 1 godzinę.
4. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masę kokosową wyjąć z lodówki i dodać herbatniki, wymieszać. 
5. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kuleczki włożyć migdał lub orzech laskowy. Następnie kuleczki obtoczyć w odłożonych wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki wstawić do lodówki na parę godzin.

Domowe "Rafaello""

Potrzebne nam są:
100g miękkiego masła,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 jajko,
100g wiórków kokosowych,
100g herbatników,
30-40g migdałów lub orzechów laskowych

Sposób przygotowania:
1. Miękkie masło ucierać przez około 2 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie stopniowo dodawać cukier puder i ucierać jeszcze przez około 2-3 minuty, aż masa będzie kremowa.
2. Zmniejszyć obroty miksera na średnie i dodać jajko, dokładnie wymieszać, aż składniki się dobrze połączą.
3. Odłożyć około 3 łyżki wiórków kokosowych, a resztę dodać do masy, wymieszać. Powstałą masę wstawić do lodówki na 1 godzinę.
4. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć. Masę kokosową wyjąć z lodówki i dodać herbatniki, wymieszać.
5. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. W środek każdej kuleczki włożyć migdał lub orzech laskowy. Następnie kuleczki obtoczyć w odłożonych wiórkach kokosowych. Gotowe kuleczki wstawić do lodówki na parę godzin.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

zxcv

a ja zrobiłam tą masę jako krem do tarty ! Szybko i pysznie !

3.03 o 21:48    | 

Camillaes

Ja korzystam z tego przepisu i wychodzą mega! azurowe-inspiracje.blogspot.com/2013/12/ciasteczkowy-sza-czesc-iii.html

23.02 o 20:48    | 

slodka123

Mmmmmm zrobiłam i mi bardzo smakowało ♥ ale robilam tez z innego przepisu... wyszlo takie samo ale wiecej

23.02 o 10:21    | 

Indestructible

robił ktoś z tego przepisu ? ciekawa jestem jak wychodzi ;)

21.02 o 21:03       |  Pokaż odpowiedzi

aniapolna

mniam .....

21.02 o 13:59    | 

Aga9212

mój ulubiony deser - mniam :)) zapraszam na swój profil gdzie są zszywki z moim rękodzięłem, oraz na bloga po więcej inspiracji lesia-rekodzielo.blogspot.com

20.02 o 20:28    | 

sysia01210

Ja robiłam z innego przepisu i są boskie :)) mi wyszło z jednej porcji koło 40 :)

20.02 o 11:27    |  1 Pokaż odpowiedzi

ingsxd

Pycha, najlepsze! <3

18.02 o 20:37    | 

Moniikaa

Robiłam ostatnio i wyszło mi około 20 kulek ^^

16.02 o 11:28    | 

Moniikaa

Ile średnio takich kuleczek wychodzi z jednej porcji?

4.02 o 19:37   6  |  1

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY