Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Chleb pita z kolendrą i ser...
Omlet z kapustą na patelni
...
OKROSHKA NA GRECKIM JOGURCIE
Fricassee z indyka ze śmietaną
...
Domowe serniki z twarogiem
...
Cytaty
Naturalna bulionetka warzyw...
Ziemniaczana rolada z rybą
...
Gołąbki litewskie- Голубцы ...
Gołąbki z czerwonej kapusty...
Капустная слойка с курицей-...
jarecka

jarecka

Dodane 11.02 o 7:50
Obserwuj
Domowe serniki z twarogiem

Ciasto:
1 jajko
2 łyżki. l cukier
1/2 worek cukru waniliowego
1/4 łyżeczki sole
250 ml mleka
500-550 g mąki
1 łyżka. l suche drożdże
80 g masła

Farsz:
500 g twarożku
2-3 sztuki. l cukier
1 jajko
1/2 worek cukru waniliowego.
Aby posmarować serniki :
1 jajko
1 łyżeczka mleka

 Ubic ruzgą jajko z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Wlać ciepłe mleko, wymieszać. Wymieszaj mąkę z suchymi drożdżami i stopniowo dodawaj do mieszanki mleka jajecznego, zagniataj najpierw ciasto trzepaczką, a następnie rękami. Na koniec dodać roztopione masło i zagnieść do ciasta. Ciasto powinno być gładkie i miękkie. Przykryj miskę ciastem plastikową folią lub ręcznikiem i połóż w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Gotowe ciasto zwiększy znacznie objętość.
       Nadzienie: zmielić twaróg z jajami, cukrem i cukrem waniliowym. Z ciasta zrób małe  kulki i umieść je na wysmarowanej masłem blasze w pewnej odległości od siebie. Pozostaw 20 minut na wyrośnięcie.
        Następnie zrób dołek w każdej kulce prawie do blaszki. W dołkach rozłożyć nadzienie. Wymieszaj składniki na posmarowanie bułeczek i posmaruj każdą i pozostaw na kolejne 10 minut. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz do złotego koloru, około 25 minut. Ostudzić.

Domowe serniki z twarogiem


Ciasto:
1 jajko
2 łyżki. l cukier
1/2 worek cukru waniliowego
1/4 łyżeczki sole
250 ml mleka
500-550 g mąki
1 łyżka. l suche drożdże
80 g masła

Farsz:
500 g twarożku
2-3 sztuki. l cukier
1 jajko
1/2 worek cukru waniliowego.
Aby posmarować serniki :
1 jajko
1 łyżeczka mleka

Ubic ruzgą jajko z cukrem, cukrem waniliowym i solą. Wlać ciepłe mleko, wymieszać. Wymieszaj mąkę z suchymi drożdżami i stopniowo dodawaj do mieszanki mleka jajecznego, zagniataj najpierw ciasto trzepaczką, a następnie rękami. Na koniec dodać roztopione masło i zagnieść do ciasta. Ciasto powinno być gładkie i miękkie. Przykryj miskę ciastem plastikową folią lub ręcznikiem i połóż w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 1-1,5 godziny. Gotowe ciasto zwiększy znacznie objętość.
Nadzienie: zmielić twaróg z jajami, cukrem i cukrem waniliowym. Z ciasta zrób małe kulki i umieść je na wysmarowanej masłem blasze w pewnej odległości od siebie. Pozostaw 20 minut na wyrośnięcie.
Następnie zrób dołek w każdej kulce prawie do blaszki. W dołkach rozłożyć nadzienie. Wymieszaj składniki na posmarowanie bułeczek i posmaruj każdą i pozostaw na kolejne 10 minut. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piecz do złotego koloru, około 25 minut. Ostudzić.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY