Recenzja filmu w reżyserii Andrzeja Wajdy pod tytułem: „Pan Tadeusz”.


Więcej zszywek z tablicy

#Kuchnia

przepyszne !  ^^
Babeczki hortensje
:o ♥
Kawa mrożona? Nic prostszeg...
Kasztanki Składniki na 25 s...
tort czekoladowo-krówkowy S...
Kawa Frappe- grecka mrożona...
Galaretkowe szaleństwo! SKŁ...
Shamrock Shake : 1/3 szklan...
Bezowy tort Kinder Bueno! S...
Milky Way Ciasto 6 żółtek 1...
panna cotta "monte&quo...
Pączki z serka homogenizowa...
Idealne na lato ^^
Domowe wafelki mleczno-orze...
pieczemy muffiny. ciasto na...
w sam raz na upały :3
Shake ciasteczkowy! -lody w...
"Domowy knoppers"...
Ciasto Pepsi SKŁADNIKI: Na ...
Tort z nutellą i serkiem ma...
musze w koncu zrobic tęczow...
SERNIK Z OREO 500g mieloneg...
Mrożona kawa z lodami Przep...
tort lodowy ;D krakersy, ro...
...
Julii5005

Julii5005 od miszlaa

Dodane 30.07 o 14:44
Obserwuj
Domowe wafelki mleczno-orzechowe a’la Knoppers Potrzebujemy: 3 wafle polewę czekoladową Ponadto, do przygotowania mlecznej masy potrzebujemy: 1/4 szklanki mleka 1 łyżkę cukru 175 g miękkiego masła 1,5 szklanki mleka w proszku Mleko z cukrem gotujemy w małym garnuszku cały czas mieszając. Po zagotowaniu, gdy cukier się rozpuści, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostudzenia. Masło wkładamy do miski i miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mleko i miksujemy aż masa stanie się gładka. Następnie dodajemy mleko w proszku i cały czas miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na jeden duży wafel nakładamy równomiernie mleczną masę i przykrywamy drugim waflem. (Możemy obciążyć czymś wafel do czasu nałożenia kolejnej warstwy.) Do masy orzechowej potrzebujemy: 100 g masła ok 200 g nutelli 1 łyżka gorzkiego kakao 100 g orzechów laskowych Orzechy wrzucamy na suchą patelnię i prażymy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Raz na jakiś czas mieszamy orzechy aby uniknąć ich przypalenia. Dzięki uprażeniu, brązowa skórka z orzechów, której chcemy się pozbyć, zejdzie z łatwością. „Obrane” orzechy siekamy ostrym nożem na bardzo drobne kawałeczki. Do miski wkładamy nutellę, kakao i masło i wszystko miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pokrojone orzechy o dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy masę na wafla i przykrywamy kolejnym. Dużego wafla wstawiamy do lodówki i obciążamy z góry. W garnuszku z gorącą wodą rozpuszczamy polewę czekoladową. Gdy będzie...

Domowe wafelki mleczno-orzechowe a’la Knoppers Potrzebujemy:

3 wafle polewę czekoladową Ponadto, do przygotowania mlecznej masy potrzebujemy: 1/4 szklanki mleka 1 łyżkę cukru 175 g miękkiego masła 1,5 szklanki mleka w proszku Mleko z cukrem gotujemy w małym garnuszku cały czas mieszając. Po zagotowaniu, gdy cukier się rozpuści, zdejmujemy z ognia i pozostawiamy do ostudzenia. Masło wkładamy do miski i miksujemy na puszystą masę. Stopniowo dodajemy mleko i miksujemy aż masa stanie się gładka. Następnie dodajemy mleko w proszku i cały czas miksujemy aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Na jeden duży wafel nakładamy równomiernie mleczną masę i przykrywamy drugim waflem. (Możemy obciążyć czymś wafel do czasu nałożenia kolejnej warstwy.) Do masy orzechowej potrzebujemy: 100 g masła ok 200 g nutelli 1 łyżka gorzkiego kakao 100 g orzechów laskowych Orzechy wrzucamy na suchą patelnię i prażymy pod przykryciem na niewielkim ogniu. Raz na jakiś czas mieszamy orzechy aby uniknąć ich przypalenia. Dzięki uprażeniu, brązowa skórka z orzechów, której chcemy się pozbyć, zejdzie z łatwością. „Obrane” orzechy siekamy ostrym nożem na bardzo drobne kawałeczki. Do miski wkładamy nutellę, kakao i masło i wszystko miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy pokrojone orzechy o dokładnie mieszamy. Następnie przekładamy masę na wafla i przykrywamy kolejnym. Dużego wafla wstawiamy do lodówki i obciążamy z góry. W garnuszku z gorącą wodą rozpuszczamy polewę czekoladową. Gdy będzie...

Zgłoś naruszenie

malakalaq

pyszne <3 polecam

 |  4.08 o 23:30  

Szczecinianka49

Pychota <3

1  |  25.07 o 0:35  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: