Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Ciasto Mleczna Droga


Bisz...
FIT 
Proteinowa TARTA SNICK...
Fondant kajmakowy 
masło do...
Marynowane na ostro buraki ...
Leśny mech- koniecznie musz...
Jajka faszerowane pieczarka...
Sernik Biały Rosjanin z mus...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Ciasto najprostsze pod słoń...
Kinder Country
SKŁADNIKI
40...
BAKALIOWE BROWNIE NA SUROWO
Snickers - bez pieczenia

S...
Nocne ciasto drożdżowe :)
Składniki:
Ciasto:
✔puszka ...
Chrupiące ciasteczka cynamo...
PRZEPIS PO KLIKNIĘCIU W ZDJ...
Ciasto Śnieżny puch

 Skład...
Składniki:
350 ml śmietanki...
Morelowe muffiny z kuskusem
* Sernik Snickers *
Batoniki marchewkowe Fit - ...
CIASTECZKA OWSIANE Z ZURAWI...
BOSKIE CIASTO "BOUNTY&...
PĄCZKI PIECZONE W PIEKARNIK...
PRZEPYSZNY SERNIK ŚMIETANKO...
Domowy likier kawowy a'...

Więcej zszywek ze źródła

fotoforum.gazeta.pl

Klimatyczny Lublin <3 barwnica ... choinka pieczone warzywa Domowy likier kawowy a'... dekoracja krzeseł ... nie wiem jak wy ale ja już ...
jootka

jootka od agakostek

Dodane 1.01 o 22:31 z

fotoforum.gazeta.pl

Obserwuj

Domowy likier kawowy a'la Kahlua

Likier kawowy a'la Kahlua (na około 750ml likieru o mocy 21%):
900ml mocnej kawy (10 łyżek kawy na 900ml wody)
240g brązowego cukru
240ml wódki
150ml ciemnego rumu/whisky/brandy

Z kawy i cukru gotujemy syrop kawowy. W tym celu garnek z płynem (kawa bez fusów)
stawiamy na średnim gazie, doprowadzamy do wrzenia i trzymamy na ogniu, póki nie
otrzymamy pożądanej ilości syropu. Dobrze to robić w przezroczystym garnku z podziałką
? można wtedy na bieżąco kontrolować ilość płynu. Czasowo trwa to około dwóch godzin.
W ostatniej fazie redukowania musimy mieć płyn cały czas na oku ? lubi on bowiem bez
powodu zwiększać swoją objętość co może grozić katastrofą i czyszczeniem kuchenki
przez całą noc.
Gdy mamy już 360ml płynu musimy syrop dobrze schłodzić. Ja po prostu wystawiłam
garnek za okno ? temperatura lodówkowa, kawa szybko zrobiła się mrożona ;)
I teraz najfajniejsza część :D Do ładnej butelki wlewamy syrop kawowy, wódkę i rum. I
wstrząsamy, mieszamy, podziwiamy. I próbujemy. I robimy 'mniaaaaaaaam'. Bo to takie
dobre. Najlepiej smakuje jak trochę postoi, ale oczywiście można pić od razu.

Zszywka przypięta także na tablicach:

przepisy

pyszności

nalewki i alkohole

Przepisy

+5 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: