Więcej zszywek z tablicy

Halloween

Jesień kojarzy mi się z hal...
DRAPIEŻNE BABECZKI NA HALLO...
Babeczki-mózgi - idealne na...
świetny pomysł
halloween
Halloween
Duch
Halloween make-up ;)
...
szablon pudełko dynia
moja dynia na Halloween 2014
halloween#pies#fado#cocker#...
dynia na halloween
halloween,dynia <3
Masquerade ball
...
***
***
***
***
***
***
***
***
...
,,,
tikimiki

tikimiki od nitka2016

Dodane 24.10 o 13:14
Obserwuj
DRAPIEŻNE BABECZKI NA HALLOWEEN Składniki na 12 babeczek: 100 g masła 1 szklanka miałkiego brązowego cukru 2 duże jajka 1 łyżka likieru kawowego lub ekstraktu z wanilii 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 6 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół szklanki (125 ml) kwaśnej śmietany 12% lub 18% pół szklanki (125 ml) mleka Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao, sodę, proszek - wymieszać i przesiać, odłożyć. W misie miksera umieścić masło i brązowy cukier. Ucierać do otrzymania jaśniejszej, bardzo puszystej masy. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dodać likier kawowy lub wanilię i zmiksować. Do masy dodawać śmietanę i mleko, na zmianę z przesianymi suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do wysokości papilotek. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 25 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Waniliowy krem maślany: ​250 g masła 2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżka mleka barwniki w żelu np. fioletowy, czarny, pomarańczowy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć w misie miksera razem z cukrem na puszystą, jasną masę, ucierając przez kilka minut. Dodać ekstrakt waniliowy, mleko, dalej ucierając. Krem powinien być gładki, nie za gęsty. Jeśli jest zbyt gęsty - dodać odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadki - cukru pudru. Krem podzielić na 3 części - każdą z części zmiksować z innym barwnikiem (ilość wedle uznania, do uzykania pożądanego koloru kremu). Przygotować rękaw cukierniczy z tylką "do trawy" (Wilton 233). Krem wyciskać na babeczki, przy zmianie koloru zmieniając rękaw i tylkę na czystą. Pazury: masa cukrowa lub marcepanowa (z domowego przepisu lub kupna) barwniki w żelu np. fioletowy, czarny, pomarańczowy Będziemy potrzebować niewielką ilość masy cukrowej lub marcepanowej, tylko do wykonania 48 pazurów, po 4 na każdą babeczkę. Masę dowolnie zabarwić. Odrywać z niej małe kawałki, formować kulki, z których następnie uformować pazury (wałkując delikatnie palcem kulkę z jednej strony). Pazury można wykonać dzień wcześniej i przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce. Pazury 'montować' na miękkim kremie maślanym, następnie babeczki schłodzić w lodówce (na zimnym kremie maślanym pazury nie będą chciały się dobrze trzymać). Smacznego :-).

DRAPIEŻNE BABECZKI NA HALLOWEEN Składniki na 12 babeczek:

100 g masła 1 szklanka miałkiego brązowego cukru 2 duże jajka 1 łyżka likieru kawowego lub ekstraktu z wanilii 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 6 łyżek kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej pół szklanki (125 ml) kwaśnej śmietany 12% lub 18% pół szklanki (125 ml) mleka Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną, kakao, sodę, proszek - wymieszać i przesiać, odłożyć. W misie miksera umieścić masło i brązowy cukier. Ucierać do otrzymania jaśniejszej, bardzo puszystej masy. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając po każdym dodaniu. Dodać likier kawowy lub wanilię i zmiksować. Do masy dodawać śmietanę i mleko, na zmianę z przesianymi suchymi składnikami, mieszając szpatułką tylko do połączenia się składników. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Ciasto wyłożyć do wysokości papilotek. Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 20 - 25 minut lub dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić na kratce. Waniliowy krem maślany: ​250 g masła 2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 łyżka mleka barwniki w żelu np. fioletowy, czarny, pomarańczowy Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć w misie miksera razem z cukrem na puszystą, jasną masę, ucierając przez kilka minut. Dodać ekstrakt waniliowy, mleko, dalej ucierając. Krem powinien być gładki, nie za gęsty. Jeśli jest zbyt gęsty - dodać odrobinę mleka, jeśli zbyt rzadki - cukru pudru. Krem podzielić na 3 części - każdą z części zmiksować z innym barwnikiem (ilość wedle uznania, do uzykania pożądanego koloru kremu). Przygotować rękaw cukierniczy z tylką "do trawy" (Wilton 233). Krem wyciskać na babeczki, przy zmianie koloru zmieniając rękaw i tylkę na czystą. Pazury: masa cukrowa lub marcepanowa (z domowego przepisu lub kupna) barwniki w żelu np. fioletowy, czarny, pomarańczowy Będziemy potrzebować niewielką ilość masy cukrowej lub marcepanowej, tylko do wykonania 48 pazurów, po 4 na każdą babeczkę. Masę dowolnie zabarwić. Odrywać z niej małe kawałki, formować kulki, z których następnie uformować pazury (wałkując delikatnie palcem kulkę z jednej strony). Pazury można wykonać dzień wcześniej i przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce. Pazury 'montować' na miękkim kremie maślanym, następnie babeczki schłodzić w lodówce (na zimnym kremie maślanym pazury nie będą chciały się dobrze trzymać). Smacznego :-).

Zszywka przypięta także na tablicach:
Halloween Halloween
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: