Więcej zszywek ze źródła

smaker.pl

Szarlotka sypana z bezą na impreze, zrobic razem z ... Pasta z fasoli i oliwkami pasta z fasoli z serkiem smalec z fasoli Dim sum Placki ziemniaczane z kaszanką ... fit ciasto z kremem i owocami
kawka1

kawka1

Dodane 6.03 o 18:29 z

smaker.pl

Obserwuj

Drożdżowe bułeczki ze śliwkami


"Umiarkowanie słodkie"

0,5 kg mąki pszennej,
5 dkg drożdży,
1 szklanka mleka,
2 łyżki masła,
3 jajka,
3 łyżki syropu z agawy,
cukier waniliowy,
szczypta soli,
opakowanie mrożonych śliwek

Mąkę przesiać. Masło rozpuścić w mleku. Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka. Dodać cukier waniliowy, syrop z agawy, szczypta soli.

Do przesianej mąki dodać: mleko z masłem, drożdże, cukier waniliowy, syrop z agawy, sól, 2 całe jajka, 1 żółtko(białko wykorzystać do posmarowania bułeczek) .
Wyrobić ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.

Kiedy ciasto wyrośnie ponownie wymieszać i jeszcze na chwilę odstawić.

Uformować bułeczki. Do każdej włożyć po kilka mrożonych śliwek. Posmarować białkiem.

Piec w temp. 180C około 20 minut.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Słodkie przepisy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: