Więcej zszywek z tablicy

Święta

27 dni!
20 dni!
4 dni!
44 dni!
Słodkie sanki jako miły upo...
...
....
Kartki świąteczne, bombki z...
MUFFINKI PIERNIKOWE
z cynam...
Sprawdzony przepis na piern...
ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI:

Skł...
CZEKOLADOWE PIERNICZKI

Skł...
Dziś proste pierniczki lukr...
W tym roku ja robię ozdoby ...
Świąteczna dekoracja domu
pomysł na:
prezent dla miło...
Termoforki, bo każdy potrze...
♥ ♥ ♥
***
list do Mikołaja
35. Urocze reniferki
choineczka z piórek, dostęp...
Jest taki dzień tylko jeden...
mmm
świąteczny salon
Boski pierniczek :)
Blair10

Blair10 od DoubleSide94

Dodane 14.12 o 22:20
Obserwuj
Dziś proste pierniczki lukrowane.........na rozgrzewkę.... 
Zdjęcie - Proste pierniczki lukrowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:/ 2 blaszki/Zdjęcie - Proste pierniczki lukrowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
500 g mąki pszennej
0,5 szklanki miodu wielokwiatowego
0,5 szklanki cukru pudru
100 g masła
2 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
3 łyżeczki przyprawy do pierników
szczypta soli

Wykonanie: 
-Masło rozpuść z miodem podgrzewając składniki na wolnym ogniu, po czym przestudzić, dodać przyprawę do piernika, wymieszać. -Jajka utrzeć z cukrem. -Do miski przesypać mąkę,wymieszać z sodą i szczyptą soli. -Dodać przestudzony miód z masłem, utarte jajka i śmietanę. -Ciasto wyrobić drewnianą łyżką. -Miskę przykryć i odstawić w chłodne miejsce. -Po upływie ok. 1 godziny formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. -Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia /zachować odstepy/. -Każdą kulkę lekko spłaszczyć. -Piec w temp. 170 st. C ok. 8-10 minut.do lekkiego przyrumienienia. -Wystudzone pierniczki polukrować. 
Lukier: 150 g cukru pudru gorąca woda kilka kropli soku z cytryny Cukier puder ucierać ,dodając kilka kropli soku z cytryny i tyle gorącej wody , by utworzyła się gęsta jednolita m...

Dziś proste pierniczki lukrowane...

......na rozgrzewkę....
Zdjęcie - Proste pierniczki lukrowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki:/ 2 blaszki/Zdjęcie - Proste pierniczki lukrowane - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
500 g mąki pszennej
0,5 szklanki miodu wielokwiatowego
0,5 szklanki cukru pudru
100 g masła
2 jajka
2 łyżki kwaśnej śmietany
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
3 łyżeczki przyprawy do pierników
szczypta soli

Wykonanie:
-Masło rozpuść z miodem podgrzewając składniki na wolnym ogniu, po czym przestudzić, dodać przyprawę do piernika, wymieszać. -Jajka utrzeć z cukrem. -Do miski przesypać mąkę,wymieszać z sodą i szczyptą soli. -Dodać przestudzony miód z masłem, utarte jajka i śmietanę. -Ciasto wyrobić drewnianą łyżką. -Miskę przykryć i odstawić w chłodne miejsce. -Po upływie ok. 1 godziny formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. -Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia /zachować odstepy/. -Każdą kulkę lekko spłaszczyć. -Piec w temp. 170 st. C ok. 8-10 minut.do lekkiego przyrumienienia. -Wystudzone pierniczki polukrować.
Lukier: 150 g cukru pudru gorąca woda kilka kropli soku z cytryny Cukier puder ucierać ,dodając kilka kropli soku z cytryny i tyle gorącej wody , by utworzyła się gęsta jednolita m...

Zszywka przypięta także na tablicach:

pierniczki

Pomysły

Pomysły

Kuchnia

+13 innych
Zgłoś naruszenie

Ashley88

Super Przepis! Spróbowałam zrobić i wyszły pyszne Polecam! <3

 |  9.12 o 16:43  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: