Więcej zszywek ze źródła

www.knurr.pl

sos do spaghetti domowej ro... Szybkie ciasto z jabłkami
P... Błyskawiczna, zdrowa i bard... Pełen witamin, wzmacnia odp... Sałatka z boczkiem, jajkiem... Leniwiec 
Szybkie ciasto dl... Ekspresowa! Kolorowa sałatk... Przepyszne, soczyste, posma... Świeża lekka sałatka z pysz...
kawka1

kawka1

Dodane 5.10 o 18:47 z

www.knurr.pl

Obserwuj

Ekspresowy budyniowiec z jabłkami



ok. 250 g herbatników kakaowych
700 ml mleka
80 g budyniu waniliowego bez cukru
3/4 szklanki cukru
300 g masła
2 średniej wielkości jabłka
cynamon
forma 24x24 cm


W 100 ml zimnego mleka rozmieszać 80 g budyniu. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. W momencie gdy zacznie się gotować, dolać rozrobiony budyń i dokładnie wymieszać. Przez kilka minut gotować na małym ogniu cały czas mieszając. Gotowy budyń przykryć ręcznikiem papierowym i odstawić do całkowitego ostygnięcia.

2. Masło pokroić w kostkę i zmiksować. Dodawać do niego stopniowo ostudzony budyń, ucierać, aż składniki się połączą.

3. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wyłożyć herbatnikami, rozsmarować na nich połowę masy budyniowej, a na niej ułożyć pokrojone w ósemki jabłka. Jabłka posypać grubo cynamonem, a następnie przykryć je resztą masy. Wierzch przykryć herbatnikami.

4. Całość wstawić na kilka godzin (lub całą noc) do lodówki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY