Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Fale Dunaju ze śliwkami


Ciasto:

25 dag margaryny
1 szklanka cukru
5 jajek
30 dag mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
2 łyżki śmietany
0,5 kg śliwek

Krem:

0,5 litra mleka
2 budynie śmietankowe
5 łyżek cukru pudru
kostka masła

Polewa:

1 łyżka margaryny
1,5 łyżki wody
1,5 łyżki cukru
1,5 łyżki kakao

Margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Ucierając dodajemy po jednym żółtku.
Następnie stopniowo wsypujemy mąkę wymieszaną
z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie dodajemy do ciasta.
Ciasto dzielimy na dwie równe części.
Do jednej części dodajemy kakao, śmietanę
i ponownie delikatnie mieszamy.
Na posmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem
do pieczenia blachę wylewamy ciemne ciasto,
a na nie jasne ciasto.
Śliwki myjemy i kroimy na połówki
i usuwamy pestki.
Śliwki układamy na cieście skórką do dołu.
Ciasto pieczemy 45 minut
w temperaturze 175 stopni. Odlewamy szklankę zimnego mleka
i rozrabiamy w nim budynie.
Pozostałe mleko gotujemy
i na gotujące wlewamy rozrobione budynie.
Studzimy.
Masło z cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę
i do niej stopniowo dodajemy budyń.
Gotową masę wykładamy na ciasto. Wszystkie składniki polewy umieszczamy w rondelku
i gotujemy na jednolitą masę.
Polewę studzimy i polewamy nią ciasto.
Gotowe ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
bachnaxd

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY