Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Faszerowana Papryka

Składn...
Panettone

Składniki (serwo...
SKŁADNIKI (dla 6 łasuchów)
...
sałatka tabbouleh

Składnik...
Sałatka Arbuzowa
TORCIK SEROWO-TRUSKAWKOWY

...
PLEŚNIAK
Składniki:

2,5 sz...
Deser Jogurtowy
Banany z Sosem Truskawkowym
Shake Owocowy
Domowa Nutella
Sernik Babuni
Ostry Sos
Kanapkowy Drapacz Chmur
Jabłka z Niespodzianką
Jak zrobić? - Przysmak Mali...
Deser z Bakaliami
Przepis na koktajl bananowu
Pasta z kaszy jaglanej, sus...
Pierniczki świąteczne

50 d...
Desidello

Desidello

Dodane 16.11 o 21:13
Obserwuj
Faszerowana Papryka

Składniki:

- 4 duże papryki

- 40 dag fety

- 4 kromki czerstwego chleba

- 20 dag pomidorków czereśniowych

- 5 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek

- 4 łyżki oliwy

- 2–3 ząbki czosnku

- 2–3 łyżki pesto ze słoika

- 2 łyżki listków bazylii

- sól, pieprz


Przygotowanie:

1. Warzywa umyj. Ze strąków papryk odetnij wierzchy z ogonkiem, wydrąż pestki ze środka. Odkrojone wierzchy pokrój w drobną kosteczkę. Pomidorki porozcinaj na połówki. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w cienkie plasterki.

2. Kromki chleba natrzyj przeciętymi ząbkami czosnku, pokrój w kosteczkę, zrumień na oliwie.

3. Fetę pokrój w kostkę, wymieszaj z przygotowanymi czosnkowymi grzankami, pomidorami, oliwkami i pokrojoną papryką. Dodaj pesto oraz listki bazylii. Farsz dopraw solą i pieprzem.

4. Napełnij nim strąki papryki. Każdą paprykę zawiń w pergamin, ustaw w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 20–30 minut w temp. 200st.

Faszerowana Papryka


Składniki:

- 4 duże papryki

- 40 dag fety

- 4 kromki czerstwego chleba

- 20 dag pomidorków czereśniowych

- 5 dag marynowanych czarnych oliwek bez pestek

- 4 łyżki oliwy

- 2–3 ząbki czosnku

- 2–3 łyżki pesto ze słoika

- 2 łyżki listków bazylii

- sól, pieprz


Przygotowanie:

1. Warzywa umyj. Ze strąków papryk odetnij wierzchy z ogonkiem, wydrąż pestki ze środka. Odkrojone wierzchy pokrój w drobną kosteczkę. Pomidorki porozcinaj na połówki. Oliwki osącz z zalewy, pokrój w cienkie plasterki.

2. Kromki chleba natrzyj przeciętymi ząbkami czosnku, pokrój w kosteczkę, zrumień na oliwie.

3. Fetę pokrój w kostkę, wymieszaj z przygotowanymi czosnkowymi grzankami, pomidorami, oliwkami i pokrojoną papryką. Dodaj pesto oraz listki bazylii. Farsz dopraw solą i pieprzem.

4. Napełnij nim strąki papryki. Każdą paprykę zawiń w pergamin, ustaw w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj 20–30 minut w temp. 200st.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Jedzonko! Mniaam ;D Jedzenie Przepisy
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: