Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 9.04 o 20:13
Obserwuj
  



Filety z kurczaka w stylu francuskim 

Składniki na 4 porcje:
- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- 3/4 szklanki tartej bułki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Filety opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrób w każdym z nich nacięcie.

2. Filety oprósz solą i pieprzem. W środek każdego włóż złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia zepnij wykałaczkami.

3. Kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Połóż na rozgrzany olej i usmaż na złoty kolor.

  




Filety z kurczaka w stylu francuskim 

Składniki na 4 porcje:
- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry szynki
- 4 plastry żółtego sera
- 2 łyżki mąki
- 1 jajko
- 2 łyżki mleka
- 3/4 szklanki tartej bułki
- olej do smażenia
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Filety opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrób w każdym z nich nacięcie.

2. Filety oprósz solą i pieprzem. W środek każdego włóż złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia zepnij wykałaczkami.

3. Kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Połóż na rozgrzany olej i usmaż na złoty kolor.

Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy smakołyki Food Kuchnia +96 innych
Zgłoś naruszenie

sirocco

jak smażyć żeby panierka była taka złota? ;)

 |  20.04 o 13:54  

britt9109

mniam mniam pycha napewno francuzi wszystko maja super procz zab zaby bym nie zjadla

 |  17.04 o 14:55  

Ulcia18

Wygląda przepysznie moze kiedys to zrobie na obiad;)

1  |  13.04 o 12:34  

Fashionistka022

mniam, już mam kolejny obiad : )

1  |  12.04 o 18:25  

sleepingwolf

Muszę zrobić bo wygląda przecudownie :)

2  |  12.04 o 14:13  

MaJe_CzKa222

* :)

 |  10.04 o 11:59  

MaJe_CzKa222

krn78, niema za co ! :(

 |  10.04 o 11:59  

krn78

Bułka tarta. Muszę dziś kupić bułkę tartą. Dzięki za przypomnienie! :)

2  |  10.04 o 11:41  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: