Więcej zszywek z tablicy

Jedzonko

Kocie przysmaki. Zrób sam ....
Mini pizze z mozarellą i po...
Ciasto francuskie z kurczak...
PIECZONE NUGGETSY Z KURCZAK...
FIT PIZZA (z kalafiora) Skł...
Kurczak pieczony z ziemniak...
TARTA Z BANANAMI I TOFFI BE...
1 paczuszka mrozonego posie...
GULASZ DROBIOWY 500 g filet...
Bułeczki czosnkowo-ziołowe ...
ciastka robi się bardzo pro...
Zdrowy sernik straciatella ...
CIASTO KINDER SCHOKO BONS (...
Soki
Tiramisu owocowe

Składniki...
Obłędny pudding ryżowy z ma...
Składniki: (na ok. 40 malut...
obłędne ciasto ferrero roch...
cukinia faszerowana makaron...
domowe sosy sałatkowe
Lekkie, jogurtowe sosy Sos ...
Pomysł na klopsiki zapiekan...
Torcik z kremem z kaszy man...
szybkie sałatki
Warstwowa sałatka z tuńczyk...
rogaliki z ciasta francuski...
chudzinka

chudzinka od bettypasja

Dodane 17.06 o 0:14
Obserwuj
FIT PIZZA (z kalafiora) Składniki: Ciasto: 1 większy kalafior 1 jajko 5-10 dag żółtego sera Szczypta oregano, ziół prowansalskich, papryki słodkiej Sól, pieprz Dodatki: 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 10 dag startego żółtego sera np. mozzarelli Kilka plasterków szynki 10 dag papryki Rukola Zioła prowansalskie Kalafior kroimy (bez tych twardych części) na deseczce. U mnie wyszło ok 600 g drobno pokrojonego kalafiora. Rozdrabniamy w malakserze, termom iksie lub na upartego w blenderze na kształt sypkiego białego ryżu. W garnku zagotowujemy około ¾ szklanki wody. Wrzucamy rozdrobniony kalafior i gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut. Odstawiamy na chwilkę do ostygnięcia. Odcedzamy kalafior z nadmiaru wody najpierw za pomocą sitka. Później wykładamy na szmatkę i dociskamy ręką wyciskając nadmiar wody (zaskakująco będzie dużo tej wody). Odciśnięty kalafior przekładamy do garnka, dodajemy jajko, starty ser i przyprawy. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blaszkę smarujemy oliwą. Nasze ciasto nakładamy na blaszkę. Formujemy z ciasta okrąg (masa będzie dość sypka, a nie zwarta jak w tradycyjnej pizzy drożdżowej więc się proszę nie przejmować). Podpiekamy nasz spód przez około 20 minut. Wyjmujemy, nakładamy pozostałe składniki i ponownie pieczemy przez około 10 minut. Posypujemy świeżą rukolą. Smacznego!

FIT PIZZA (z kalafiora) Składniki: Ciasto: 1 większy

kalafior 1 jajko 5-10 dag żółtego sera Szczypta oregano, ziół prowansalskich, papryki słodkiej Sól, pieprz Dodatki: 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 10 dag startego żółtego sera np. mozzarelli Kilka plasterków szynki 10 dag papryki Rukola Zioła prowansalskie Kalafior kroimy (bez tych twardych części) na deseczce. U mnie wyszło ok 600 g drobno pokrojonego kalafiora. Rozdrabniamy w malakserze, termom iksie lub na upartego w blenderze na kształt sypkiego białego ryżu. W garnku zagotowujemy około ¾ szklanki wody. Wrzucamy rozdrobniony kalafior i gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut. Odstawiamy na chwilkę do ostygnięcia. Odcedzamy kalafior z nadmiaru wody najpierw za pomocą sitka. Później wykładamy na szmatkę i dociskamy ręką wyciskając nadmiar wody (zaskakująco będzie dużo tej wody). Odciśnięty kalafior przekładamy do garnka, dodajemy jajko, starty ser i przyprawy. Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Blaszkę smarujemy oliwą. Nasze ciasto nakładamy na blaszkę. Formujemy z ciasta okrąg (masa będzie dość sypka, a nie zwarta jak w tradycyjnej pizzy drożdżowej więc się proszę nie przejmować). Podpiekamy nasz spód przez około 20 minut. Wyjmujemy, nakładamy pozostałe składniki i ponownie pieczemy przez około 10 minut. Posypujemy świeżą rukolą. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Mój styl Obiad kuchnia Kuchnia +43 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: