FIT
Proteinowa TARTA SNICKERS
Wartości odżywcze w porcji:
Białko: 11,7g
Tłuszcze: 23,4g
Węglowodany: 15,9g
Kalorie: 318
Składniki:
Spód
– 175 wiórków kokosowych
– 150g orzeszków ziemnych prażonych niesolonych
– 50g masła orzechowego
Karmel
– 150g suszonych daktyli bez pestek
– 40g masła orzechowego
– 40g orzeszków ziemnych prażonych niesolonych
Polewa czekoladowa
– 50g czekolady gorzkiej 90%
– 150g mleka kokosowego/ krowiego
– 50g odżywki białkowej czekoladowej
Przygotowanie:
Spód. Wiórki blendujemy dokładnie z orzeszkami do połączenia się składników. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy – powinniśmy uzyskać gliniastą masę, którą wykładamy do formy (u mnie podłużna z wyjmowanym dnem) – spód i brzegi. Odstawiamy do zamrażarki.
Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy przez 10-15 minut. Odcedzamy wodę, dodajemy masło orzechowe i blendujemy. Wrzucamy garść orzeszków i mieszamy. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód i ponownie odstawiamy do zamrażarki na około godzinę.
Polewa czekoladowa. W kąpieli wodnej rozpuszczamy połamaną czekoladę w mleku. Dosypujemy odżywkę białkową i nieustannie mieszamy do uzyskania jednolitej polewa. Kiedy masa zrobi się gęstsza wylewamy ją na wierzch tarty i równomiernie rozprowadzamy. Posypujemy orzeszkami i wstawiamy na 10 minut do lodówki – GOTOWE
Zszywka przypięta także na tablicach:
przepisy
Użytkownicy także przypinają: