Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kurczak tikka masala – czyl...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
Drobiowe poduszki pychota z...
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Zdrowy Kebab w Wersji FIT: ...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Pyszne ciasto z galaretką i...
Ciasto  "  Uwodzicielk...
Klopsiki w sosie koperkowym
Spaghetti z klopsikami
Kurczak nadziewany kurkami ...
Ciasto kruche ze sliwkami i...
Składniki:

opakowanie cias...
Bananowa krówka
Kurczaka 1 podwójny pokroić...
Tęczowy torcik
Zawijane ciasto drożdżowe z...
NANAIMO

Składniki na spód:...
Tęczowiec

Składniki:

6 ga...
Pierogi z jagodami mojej mamy
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
Karmelowa tarta z bananami
...
Kotlety mielone z porem
Chrupiące ziemniaki z pieka...
Kotlety mielone z suszonymi...
karolina961842

karolina961842 od kawka1

Dodane 8.04 o 14:18
Obserwuj
Fudge marmurkowe - PrzepisSłodkie, klejące, dwukolorowe czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe.

Składniki:
•150g gorzkiej czekolady
•150g białej czekolady
•400g słodkiego mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:
1.Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
2.Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków.
3.Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką.
4.Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać.
5.Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek.

2
6.Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki.
7.Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm.
8.Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.

Fudge marmurkowe - PrzepisSłodkie, klejące, dwukolorowe

czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe.

Składniki:
•150g gorzkiej czekolady
•150g białej czekolady
•400g słodkiego mleka skondensowanego

Sposób przygotowania:
1.Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok.
2.Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków.
3.Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką.
4.Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać.
5.Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek.

2
6.Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki.
7.Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm.
8.Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Kuchnia Jedzenie Ciasta, desery słodkości +52 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: