Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Malinowiec (bez pieczenia)
Gołąbki z młodej kapusty
Krówka bez pieczenia - Kuli...
ciasto kajmakowo kokosowe
Cappucino, bez pieczenia
Ciasto "Truskawkowa ro...
Bananowa krówka
Ciasto Princessa z karmelem...
Ciasto śmietankowe z toffi ...
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
Prosty sernik na zimno z bi...
Szwarcwaldzki sernik Składn...
Z MUSEM Składniki Spód Oreo...
Zapiekane rurki z mięsem
Kurczak tikka masala - Wypi...
Torcik z brzoskwiniami i be...
Pączki pieczone w piekarniku
SYCYLIJSKIE PULPECIKI DROBIOWE
Domowe Ciasta Bez Pieczenia...
Grochówka, królowa zup. Prz...
Pulpety wieprzowe w sosie c...
Kurczak w sosie porowym
Zapiekanka makaronowa z kur...
Ciasto budyniowo-czkoloadow...
Tortilla z paprykowym nadzi...
moniczkaa93

moniczkaa93 od kawka1

Dodane 12.04 o 19:50
Obserwuj
Fudge marmurkowe - PrzepisSłodkie, klejące, dwukolorowe czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe. Składniki: •150g gorzkiej czekolady •150g białej czekolady •400g słodkiego mleka skondensowanego Sposób przygotowania: 1.Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok. 2.Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków. 3.Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką. 4.Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać. 5.Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek. 2 6.Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki. 7.Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm. 8.Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.

Fudge marmurkowe - PrzepisSłodkie, klejące, dwukolorowe

czekoladki. Łatwe do przygotowania i mocno czekoladowe. Składniki: •150g gorzkiej czekolady •150g białej czekolady •400g słodkiego mleka skondensowanego Sposób przygotowania: 1.Kwadratową formę (o wymiarach 15x 15cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Odstawić na bok. 2.Mleko skondensowane rozlać po połowie do dwóch niedużych garnków. 3.Do jednego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, gorzką czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać do przygotowanej formy i wyrównać powierzchnię łyżką. 4.Do drugiego garnka z mlekiem skondensowanym dodać posiekaną, białą czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści i powstanie jednolita masa. Masę wylać na masę z gorzkiej czekolady i wyrównać. 5.Przy pomocy patyczka do szaszłyków (lub widelca) zrobić szlaczek. 2 6.Formę wstawić na co najmniej 8 godz, a najlepiej na całą noc do lodówki. 7.Następnego dnia wyciągnąć masę wraz z papierem z formy. Papier oddzielić od boków czekoladowej masy. Fudge pokroić ostrym nożem w kostkę o wymiarach ok. 2x 2cm. 8.Przechowywane w chłodnym miejscu utrzymują się przez około 2 tygodni.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia NA SŁODKO Pomysły Pomysły +52 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: