Więcej zszywek z tablicy

Desery,lody,napoje

Lubicie kawę? Jest upał? Zr...
Składniki

700 ml mleka 2%
...
Koktajl z awokado i bananem
Lody cytrynowe bez maszyny
...
NAJLEPSZE DOMOWE BELRISO! &...
Domowy deser a'la Mont...
Banana "ice-cream"...
Banalnie proste lody z doda...
Sorbet z galaretek. Wystarc...
Składniki: 4 kiwi 2 białka ...
Najlepsze lody cytrynowe be...
Ekspresowe lody kawowe (bez...
Lody kawowe z 3 składników
...
250 ml śmietanki kremówki 3...
Wiśniowe chmury
Szybki deser bananowy

Skła...
Torcik lodowy tiramisu

Prz...
Galaretka kawowo-czekoladow...
LIKIER BANANOWY

Bardzo pro...
*** serniczki na zimno z ka...
zielony koktajl - detoks
Deser Bananowy

Potrzebne n...
lody :D
Krem cappuccino
Składniki n...
kawowa

kawowa od amsz

Dodane 29.01 o 18:33
Obserwuj
Galaretka kawowo-czekoladowa Składniki na 2 duże porcje: 2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj) czekolada mleczna wiśniowa garść suszonych wiśni 100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki 50g białej czekolady odrobina ciepłej wody szczypta soli -Najpierw robimy dolną warstwę: Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. -Następnie produkujemy środkową warstwę: Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. - I nadszedł czas na białą warstwę: 50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje…

Galaretka kawowo-czekoladowa Składniki na 2 duże

porcje: 2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj) czekolada mleczna wiśniowa garść suszonych wiśni 100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki 50g białej czekolady odrobina ciepłej wody szczypta soli -Najpierw robimy dolną warstwę: Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. -Następnie produkujemy środkową warstwę: Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. - I nadszedł czas na białą warstwę: 50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje…

Zgłoś naruszenie

dudus93

o mniami *.* wypróbuję jako deser do mikołajkowej kolacji :-D

3.12 o 21:39    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY