Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Może jest ono w zupełnie no...
Film naprawdę wart obejrzen...
*.*
♥ ♥ ♥
oooo
....
:DD
...
...
pomysł na garderobę
xxx
Zawsze możemy być szczerzy,...
amazing ♡
Galaretka kawowo-czekoladow...
ggg
xxx
Autorka: Carolyn Stritch
Ludzie...
;))
:'(
Najbliżsi czasami mogą rani...
To tylko pies... Tak powies...
...
...
Przeczytajcie wszystko ok?
:::
zauvek

zauvek od jarecka

Dodane 11.04 o 7:22
Obserwuj
Galaretka kawowo-czekoladowa Składniki na 2 duże porcje: 2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj) czekolada mleczna wiśniowa garść suszonych wiśni 100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki 50g białej czekolady odrobina ciepłej wody szczypta soli -Najpierw robimy dolną warstwę: Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. -Następnie produkujemy środkową warstwę: Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. - I nadszedł czas na białą warstwę: 50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje…

Galaretka kawowo-czekoladowa Składniki na 2 duże

porcje: 2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj) czekolada mleczna wiśniowa garść suszonych wiśni 100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki 50g białej czekolady odrobina ciepłej wody szczypta soli -Najpierw robimy dolną warstwę: Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. -Następnie produkujemy środkową warstwę: Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. - I nadszedł czas na białą warstwę: 50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje…

Zgłoś naruszenie

jarecka

Skuś się, jest pyszny, zrobiłam go wczoraj

21.04 o 19:47    | 

misti102

oooh, no chyba się skuszę !

13.04 o 14:19    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY