Więcej zszywek z tablicy

deser

Galaretka kawowo-czekoladow...
TOP 10 Najlepszych Przepisó...
Cytrynowiec
Naleśniki z jabłkami w posy...
Dietetyczne kokosanki-owsianki
Rogaliki maślane
DYNIOWE TIRAMISU.
Krakowskie drożdżówki z serem
Krem Snickers- HomeMade
szybkie pierniczki
Ciasto Hawanka
Wilgotny piernik z powidłam...
Ciasto cytrynowe na maśle, ...
Domowe Monte (jaglane). Pys...
Kawa mokka z chili - Najlep...
Kruche ciasteczka serowe
BISZKOPT GENUEŃSKI CZEKOLADOWY
Kruche Ciasteczka na Święta...
BANOFFEE – deser z toffi i ...
Ciastka z masłem orzechowym...
Kruche Cynamonowe Ciasteczk...
12 Pysznych Przepisów na Św...
Kruche Ciasteczka: TOP 12 P...
Omlet na Słodko: 10 Pysznyc...
churros z piekarnika
Konfitury z wiśni na szybko
malutka270311

malutka270311 od MaJe_CzKa222

Dodane 20.02 o 17:47
Obserwuj
Galaretka kawowo-czekoladowa 

Składniki na 2 duże porcje:

2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE
niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj)
czekolada mleczna wiśniowa
garść suszonych wiśni
100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki
50g białej czekolady
odrobina ciepłej wody
szczypta soli

-Najpierw robimy dolną warstwę:

Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. 

-Następnie produkujemy środkową warstwę:

Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. 

- I nadszedł czas na białą warstwę:

50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje

Galaretka kawowo-czekoladowa 


Składniki na 2 duże porcje:

2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE
niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj)
czekolada mleczna wiśniowa
garść suszonych wiśni
100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki
50g białej czekolady
odrobina ciepłej wody
szczypta soli

-Najpierw robimy dolną warstwę:

Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. 

-Następnie produkujemy środkową warstwę:

Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. 

- I nadszedł czas na białą warstwę:

50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY