Wpływ rodziny na życie młodego człowieka: "Skąpiec"


Więcej zszywek z tablicy

smakołyki

TOP 10 Najlepszych Przepisó...
Tort składa się z 25 naleśn...
cheesecake
Cud Malina!
Domowa Tarta na Słodko – TO...
Ciasto kinder bueno bez pie...
Ciasto malinowa pianka
Ciasto Czekoladowe – TOP 15...
Ciasto delicja z jabłkami i...
Kruche ciasteczka maślane z...
Mielone roladki drobiowe z ...
Ciasto Kokosowe Bounty. Prz...
Zapiekane rurki z mięsem
Węgierskie filety z kurczak...
Galaretka kawowo-czekoladow...
KURCZAK PIECZONY NA RYŻU
Pałki pieczone na ryżu -szy...
Składniki (na 9 sztuk):
PODUSZKOWIEC
raffaello
Domowe Monte (jaglane). Pys...
OPONKI SEROWE
Domowy Chlebek Pita – TOP 1...
kfc
Ciasto Kinder Bueno (bez pi...
Indyk w sosie porowo-koperk...
mm3110

mm3110 od MaJe_CzKa222

Dodane 21.02 o 11:03
Obserwuj
Galaretka kawowo-czekoladowa 

Składniki na 2 duże porcje:

2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE
niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj)
czekolada mleczna wiśniowa
garść suszonych wiśni
100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki
50g białej czekolady
odrobina ciepłej wody
szczypta soli

-Najpierw robimy dolną warstwę:

Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. 

-Następnie produkujemy środkową warstwę:

Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. 

- I nadszedł czas na białą warstwę:

50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje

Galaretka kawowo-czekoladowa 


Składniki na 2 duże porcje:

2 łyżeczki żelatyny w proszku GELLWE
niecała szklanka zaparzonej kawy ( u mnie rozpuszczalna Nescafe, posłodzona mocniej niż zazwyczaj)
czekolada mleczna wiśniowa
garść suszonych wiśni
100 ml śmietanki kremówki + 120 ml ubitej kremówki
50g białej czekolady
odrobina ciepłej wody
szczypta soli

-Najpierw robimy dolną warstwę:

Do zaparzonej kawy dodajemy łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej całkowicie w ciepłej wodzie. Całość mieszamy, wlewamy do pucharka i odstawiamy do ostygnięcia. Po wystudzeniu wkładamy pucharka do lodówki, aż do momentu stężenia się galaretki. 

-Następnie produkujemy środkową warstwę:

Rozpuszczamy wiśniową czekoladę w kąpieli wodnej, dodajemy do niej 100 ml śmietany kremówki i całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy suszone wiśnie oraz rozpuszczoną w ciepłej wodzie łyżeczkę żelatyny. Gotową masę odkładamy na chwilę do przestudzenia się, a następnie wlewamy na kawową galaretkę i odstawiamy do lodówki, do chwili stężenia się galaretki. 

- I nadszedł czas na białą warstwę:

50 g rozpuszczonej w kąpieli wodnej białej czekolady dodajemy do ubitej na sztywno kremówki z odrobiną soli. Całość miksujemy i wlewamy na na deser. I znowu sru do lodówki i czekamy, aż stężeje

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: