Motyw Boga w literaturze różnych epok.


Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Stefanka bez pieczenia Geni...
Galaretkowiec Składniki: 50...
Biszkopt pieczony według te...
...
Mniam! Przepis po kliknięci...
Placki ryżowe
SKŁADNIKI
(na...
Jeśli potrzebujecie dość sz...
Sernik na zimno z musem brz...
Pyszne krokiety brokułowe :...
ciasto jogurtowe dietetyczn...
ciastka robi się bardzo pro...
Misiaki, szukałam szukałam ...
BOUNTY - WYSTARCZY WIÓRKI K...
Domowe krówki 

Składniki:
...
Sernik w kropki
BABECZKI ZE SZPINAKIEM ZAPI...
Brioche NUTELLA  Składniki:...
KILKA REWELACYJNYCH SPOSOBÓ...
Świetne
:-)
laleczki,.
szafa na buty
Ciastka owsiane dietetyczne...
pancakes
Uroczy sweter <3
qaz
aniola1

aniola1 od kwiatonatorPL

Dodane 9.06 o 23:25
Obserwuj
Galaretkowiec Składniki: 500ml mleka ( 2 szklanki), 35g cukru (3 łyżki), 4g cukru wanilinowego ( 1 łyżeczka), 4 galaretki (najlepiej o różnych kolorach), 25 g żelatyny ( 3 łyżki) Przygotowanie: Galaretki rozpuścić: każdą w 250 ml wody. Wlać do głębokich talerzy lub innych pojemników, w których łatwo się je pokroi w kostkę po stężeniu. Galaretki pozostawić do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 300ml gorącej wody. Mleko zagotować razem z cukrami. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać razem, zdjąć z palnika i odłożyć do całkowitego ostudzenia. Galaretki pokroić w kostkę, wymieszać razem by kolory się zmieszały. Zalać ostudzonym mlekiem. Włożyć do lodówki, pozostawić do całkowitego stężenia.

Galaretkowiec Składniki: 500ml mleka ( 2 szklanki),

35g cukru (3 łyżki), 4g cukru wanilinowego ( 1 łyżeczka), 4 galaretki (najlepiej o różnych kolorach), 25 g żelatyny ( 3 łyżki) Przygotowanie: Galaretki rozpuścić: każdą w 250 ml wody. Wlać do głębokich talerzy lub innych pojemników, w których łatwo się je pokroi w kostkę po stężeniu. Galaretki pozostawić do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuścić w 300ml gorącej wody. Mleko zagotować razem z cukrami. Do gotującego się mleka wlać rozpuszczoną żelatynę. Wymieszać razem, zdjąć z palnika i odłożyć do całkowitego ostudzenia. Galaretki pokroić w kostkę, wymieszać razem by kolory się zmieszały. Zalać ostudzonym mlekiem. Włożyć do lodówki, pozostawić do całkowitego stężenia.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Athelas

Co do powyższego wyszło, ale wydaje mi się, że nadal za mało żelatyny. Musiałam mrozić, żeby to stężało a stało długo, chyba cały dzień.

 |  10.08 o 15:44  

Athelas

ok, już tężeje :) Ja zrobiłam, że zamiast mleka dałam jogurt naturalny plus rozpuszczona galaretka w 250 ml :) Zobaczymy co z tego wyniknie...

1  |  13.12 o 12:15  

elmartinezo

oh....takie robiła moja babcia ☺

2  |  31.10 o 20:27  

likeadiamoond

Muszę to zrobić! Świetnie wygląda :)

1  |  16.07 o 14:51  

Olinola

U mnie się mówi Kryształek ;) bardzo dobry na upalne dni ;)

1  |  30.06 o 13:24  

kasia001233

ja zrobiłam i mleko się zważyło, badziewny przepis!

 |  1 24.06 o 19:41   Pokaż odpowiedzi

Martyna113

A jakie są składniki na formę większą?np. a4?;-)

1  |  24.06 o 11:44   Pokaż odpowiedzi

Ulka76

Zrobiłam , pychotka :)

2  |  21.06 o 17:28  

alliena

specjalność mojej babci :D

2  |  20.06 o 17:38  

Dziunia00

imprezach*

2  |  19.06 o 21:00  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: