Więcej zszywek z tablicy

domowy wyrób wędlin

Rillettes de porc

1 kg wie...
Szynka z indyka
Salceson domowy
Pieczona karkówka w sosie m...
Domowa szynka z szynkowara ...
GĘSI PASZTET
2200 g mięsa z...
Galantyna z kurczaka z szyn...
biała kiełbasa
domowy schab na kanapki
Sch...
kiełbasa w słoiku czyli dom...
Mielonka turystyczna ze sło...
boczek z szynkowara
 składn...
Schab z pończochy suszony
W...
Paprykowa kiełbasa słoikowa...
Szynka cebulowa na kanapki ...
Szynka pieczona w niskiej t...
Świąteczna szynka pieczona ...
piersi kurczaka pieczone w ...
Noworoczna golonka na zimno...
schab z pończochy
BIAŁA KIEŁBASA W SŁOIKACH Z...
SCHAB GOTOWANY

Składniki:
...
szynka gotowana

Więcej zszywek ze źródła

ogrodybabilonu.blogspot.com

kruche ciasteczka z czekola... żeberka z nudlami
1000 g że... konfitura z płatków fiołka
... torcik anielski z fiołkami
... mazurek śliwkowy z kajmakie... GĘSI PASZTET
2200 g mięsa z... tort makowy z kremem ajerko... sałatka z rukolą, pomidoram... wielkanocne-ciasteczka-z-cy...

GĘSI PASZTET

2200 g mięsa z gęsi
1350 g boczku
2 gęsie wątróbki
1/2 szklanki suszonych grzybów
1 seler
2 pietruszki
3 marchewki
2 cebule
10 kulek pieprzu ziarnistego
5 liści laurowych
5 kulek ziela angielskiego
2 jajka
3 chrupiące kajzerki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
1 łyżka masła
3 łyżki tartej bułki

Mięso umyć, warzywa obrać i umyć. Kawałki gęsi, boczek, warzywa oraz cebulę wsadzić do garnka, zalać wodą, dodać pieprz ziarnisty, ziele angielskie, liście laurowe i całość gotować pod przykryciem na wolnym ogniu. Po około 30 minutach całość posolić i dalej gotować, aż mięso będzie miękkie, na 10 minut przed końcem gotowania do rosołu dodać wątróbkę, dodać bułki i zestawić z ognia. Całość ostudzić. Grzyby namoczyć i ugotować, odcedzić. Obrane mięso z gęsi, boczek, warzywa, cebulę, grzyby i bułki bez odciskania, zmielić w maszynce do mięsa trzy razy. Do masy dodać jajka, przyprawić do smaku solą, pieprzem, świeżo zmieloną gałką muszkatołową, dobrze razem wymieszać. Masę przełożyć do foremek keksowych wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką lub słoiczków i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180° C na 60 minut, sprawdzić patyczkiem, czy pasztet jest suchy. Pasztet w słoiczku po wyjęciu z piekarnika zakręcić natychmiast wygotowanymi pokrywkami i zostawić do ostudzenia.

Polubili: Anek0208 jacaa08
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: