Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

filety z kurczaka w sosie p...
Zapiekanka makaronowa z mię...
wypróbowane, smakuje cudownie
BURRITO Z RYŻEM, KURCZAKIEM...
SAŁATKA SELEROWA
Surówka obiadowa w 5 minut
Składniki na biszkopt: 150 ...
Kruche Ciasto z Mrożonymi O...
południowa sałatka z kurcza...
Sałatka z brokułami, wędzon...
Sałatka z zupek chińskich, ...
Sałatka zmakaronem i kurcza...
Sałatka cezar z makaronem -...
SAŁATKA Z JAJKIEM I POREM
Ciasto aniołek
***
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GOTOW...
Kurczak w sosie śmietanowo-...
Gołąbki bez zawijania Skład...
Placki ziemniaczane z sosem...
Marynowane piersi z kurczak...
Ciasto Princessa Zebra - be...
Ziemniaki pieczone z cebulk...
Syta sałatka z kurczakiem i...
Sałatka z brokułami
Zupa kalafiorowa
kikaa1997

kikaa1997 od orara

Dodane 10.06 o 19:52
Obserwuj
Gołąbki bez zawijania Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego (użyłam szynki) 100 g białego ryżu 1/2 główki młodej kapusty 1 duża cebula 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) ok 1 i 1/3 szklanki wody świeży koperek sól, pieprz, cukier Ryż ugotować na sypko. Zostawić do wystudzenia. W garnku (lub na dużej, głębokiej patelni) rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Kapustę pokroić w kawałki o szerokości około 2 centymetrów. Dorzucić do cebuli i smażyć jeszcze przez chwilę (lekko zarumienić kapustę). Pomidory w puszce zmiksować blenderem lub przecisnąć przez sitko i dodać do garnka. Dolać wodę, tak aby zakryła kapustę. Gotować do czasu, aż kapusta będzie prawie miękka. Doprawić solą, pieprzem i cukrem (cukier możecie pominąć, my lubimy słodkie sosy pomidorowe). Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać. Mięso połączyć z przestudzonym ryżem, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym, zaczynając od kapusty, potem mięso, znowu kapusta, mięso i na koniec kapusta (3 warstwy kapusty i dwie mięsa). Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180oC (dolna grzałka + termoobieg) przez 1 godzinę. Można podać z ziemniakami lub pieczywem, my zjedliśmy bez dodatków. Smacznego :)

Gołąbki bez zawijania Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego

wieprzowego (użyłam szynki) 100 g białego ryżu 1/2 główki młodej kapusty 1 duża cebula 1 puszka krojonych pomidorów (400 g) ok 1 i 1/3 szklanki wody świeży koperek sól, pieprz, cukier Ryż ugotować na sypko. Zostawić do wystudzenia. W garnku (lub na dużej, głębokiej patelni) rozgrzać łyżkę oleju. Wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić. Kapustę pokroić w kawałki o szerokości około 2 centymetrów. Dorzucić do cebuli i smażyć jeszcze przez chwilę (lekko zarumienić kapustę). Pomidory w puszce zmiksować blenderem lub przecisnąć przez sitko i dodać do garnka. Dolać wodę, tak aby zakryła kapustę. Gotować do czasu, aż kapusta będzie prawie miękka. Doprawić solą, pieprzem i cukrem (cukier możecie pominąć, my lubimy słodkie sosy pomidorowe). Na koniec dodać posiekany koperek i wymieszać. Mięso połączyć z przestudzonym ryżem, doprawić solą i pieprzem. Ułożyć warstwami w naczyniu żaroodpornym, zaczynając od kapusty, potem mięso, znowu kapusta, mięso i na koniec kapusta (3 warstwy kapusty i dwie mięsa). Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180oC (dolna grzałka + termoobieg) przez 1 godzinę. Można podać z ziemniakami lub pieczywem, my zjedliśmy bez dodatków. Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia W kuchni.. ;) jedzenie smakołyki
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: