Więcej zszywek z tablicy

Obiad

Chleb pita z kolendrą i ser...
Omlet z kapustą na patelni
...
OKROSHKA NA GRECKIM JOGURCIE
Fricassee z indyka ze śmietaną
...
Domowe serniki z twarogiem
...
Cytaty
Naturalna bulionetka warzyw...
Ziemniaczana rolada z rybą
...
Gołąbki litewskie- Голубцы ...
Gołąbki z czerwonej kapusty...
Капустная слойка с курицей-...
jarecka

jarecka

Dodane 20.07 o 1:10
Obserwuj
Gołąbki z czerwonej kapusty- Голубцы из красной капусты

Czerwona kapusta 900 g
Cebula 70 g
Olej słonecznikowy rafinowany  1,5 łyżki. l. 
Pieprz czarny mielony 
Ryż długoziarnisty 120 g
Farsz wieprzowy 350 g

Sos

Woda 250 ml
Liść laurowy 1 szt.
Cebula 100 g
Olej słonecznikowy  2 łyżki. 
Marchew 70g
Pieprz, sól
Śmietana kremówka 33% 150 ml
Pasta pomidorowa 3 łyżki

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Ryż ugotować i połączyć z mięsem mielonym i cebulką. Doprawić.

Kapustę włożyć do wrzątku i chwilę podgotować- "chwilę dłużej" niż jak zieloną kapustę na gołąbki. Oddzielić liście, wyciąć "żyły". 
Na krawędzi liścia układać farsz i zawijać. 

Na dnie garnka ułożyć uszkodzone liście i kolejno, ciasno układać gołąbki. Zalać garnek z gołąbkami wodą wrzącą i osoloną. Gotować na małym ogniu ok. 45 min, aż kapusta będzie miękka.

Sos

 Cebula pokroić w kostkę,  zetrzeć marchew na grubej tarce. Smażyć cebulę z olejem,  aż stanie się klarowna. Dodaj marchewki i gotuj, mieszając, kolejne 3-4 minuty do miękkości warzyw. Wlać 250 ml wody, 150 ml śmietanki, dodać pomidorową pastę , 1 liść laurowy, pieprz, doprawić solą . Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.

Odcedź wrzącą wodę z gołąbków i wlej sos do rondla. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, pod pokrywką, 7-8 minut. 

Gołąbki gotowe do podania.

Gołąbki z czerwonej kapusty- Голубцы из

красной капусты

Czerwona kapusta 900 g
Cebula 70 g
Olej słonecznikowy rafinowany 1,5 łyżki. l.
Pieprz czarny mielony
Ryż długoziarnisty 120 g
Farsz wieprzowy 350 g

Sos

Woda 250 ml
Liść laurowy 1 szt.
Cebula 100 g
Olej słonecznikowy 2 łyżki.
Marchew 70g
Pieprz, sól
Śmietana kremówka 33% 150 ml
Pasta pomidorowa 3 łyżki

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Ryż ugotować i połączyć z mięsem mielonym i cebulką. Doprawić.

Kapustę włożyć do wrzątku i chwilę podgotować- "chwilę dłużej" niż jak zieloną kapustę na gołąbki. Oddzielić liście, wyciąć "żyły".
Na krawędzi liścia układać farsz i zawijać.

Na dnie garnka ułożyć uszkodzone liście i kolejno, ciasno układać gołąbki. Zalać garnek z gołąbkami wodą wrzącą i osoloną. Gotować na małym ogniu ok. 45 min, aż kapusta będzie miękka.

Sos

Cebula pokroić w kostkę, zetrzeć marchew na grubej tarce. Smażyć cebulę z olejem, aż stanie się klarowna. Dodaj marchewki i gotuj, mieszając, kolejne 3-4 minuty do miękkości warzyw. Wlać 250 ml wody, 150 ml śmietanki, dodać pomidorową pastę , 1 liść laurowy, pieprz, doprawić solą . Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę.

Odcedź wrzącą wodę z gołąbków i wlej sos do rondla. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu, pod pokrywką, 7-8 minut.

Gołąbki gotowe do podania.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
moscow1
kasia25193
TathianaSmith
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY