Motyw Ikara w literaturze polskiej


Więcej zszywek z tablicy

przepisy

Tarta z owocami i mascarpon...
Serowe zapiekanki
MNIAM! FONDANT Z PŁYNNĄ CZE...
szpinak+awokado+ser feta
Pyszne bagietki z piekarnik...
Banalny przepis, tylko 3 sk...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
Jak zrobić najprostsze domo...
Kurczak w marchewce
MAXI KING CIASTO SKŁADNIKI:...
nutellowe babeczki
jajko w bułce
Delikatne bardzo smaczne pi...
AMERYKAŃSKIE NALEŚNIKI: Skł...
Co potrzebujemy:  1 tablicz...
Oto propozycje na zdrowe, p...
Orzeżwiający mus.  - 4 kiwi...
Błyskawiczne ciasteczka ows...
...
mniam!
Gorąca czekolada  Składniki...
koszatniczka

koszatniczka od malinowa__mamba

Dodane 19.01 o 18:57
Obserwuj
Gorąca czekolada  Składniki na 4 porcje: 500ml mleka 250ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36% 100g mlecznej czekolady 30g dobrego ciemnego kakao bez cukru 4 łyżki likieru migdałowego (amaretto niekoniecznie, możemy również użyć innego likieru lub nie dodawać go wcale) Do dekoracji: płatki migdałowe czekoladki  1. Przygotować 4 szklanki i do każdej wlać po łyżce likieru.  2. W rondlu z grubym dnem zagotować mleko i połowę śmietanki.  3. Do wrzącego mleka dodać kakao, wymieszać. Zmniejszyć trochę ogień i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Ciągle mieszając, potrzymać na ogniu przez około 1 minutę. Następnie zdjąć z ognia i czekoladę rozlać do szklanek.  4. Resztę śmietanki ubić i nałożyć na wierzch czekolady w szklankach. Posypać płatkami migdałowymi, ozdobić czekoladkami.

Gorąca czekolada Składniki na 4 porcje: 500ml mleka

250ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36% 100g mlecznej czekolady 30g dobrego ciemnego kakao bez cukru 4 łyżki likieru migdałowego (amaretto niekoniecznie, możemy również użyć innego likieru lub nie dodawać go wcale) Do dekoracji: płatki migdałowe czekoladki 1. Przygotować 4 szklanki i do każdej wlać po łyżce likieru. 2. W rondlu z grubym dnem zagotować mleko i połowę śmietanki. 3. Do wrzącego mleka dodać kakao, wymieszać. Zmniejszyć trochę ogień i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Ciągle mieszając, potrzymać na ogniu przez około 1 minutę. Następnie zdjąć z ognia i czekoladę rozlać do szklanek. 4. Resztę śmietanki ubić i nałożyć na wierzch czekolady w szklankach. Posypać płatkami migdałowymi, ozdobić czekoladkami.

Zgłoś naruszenie

Nutka666

Mniam

 |  28.12 o 22:44  

koszatniczka

Pyszne!

 |  20.01 o 20:05  

Karolina1010

Hom hom hom .Pycha ;3

 |  19.01 o 18:22  

Indestructible

muszę spróbować !. :3 próbował ktoś bez likeru ?

 |  19.01 o 12:08  

julaonedirection

OmomomOjojoj, no właśnie :)

1  |  15.01 o 21:18  

OmomomOjojoj

a dupa rośniee... Hahaha

2  |  15.01 o 20:07  

unexplainlove

pyszności:)

1  |  30.12 o 19:12  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: