Więcej zszywek z tablicy

Przetwory

Marakuja
Grzybki w słodko-kwaśnej za...
Grzyby w zalewie słodko-kwa...
ogórki konserwowe 

ogórki ...
ogórki po meksykańsku 

ogó...
sałatka szwedzka do słoików...
buraczki z papryką do słoik...
Kabaczek faszerowany z sose...

Więcej zszywek ze źródła

www.przyslijprzepis.pl

Śledzie z pieczarkami w sos... Sałatka z pieczarkami o kur... Smażone zielone pomidory Karkówka w soku jabłkowym Murzynak / Brownie Penne z tuńczykiem #cake #sernik #maliny SZARLOTKA Z KREMEM WANILIOW... Potato dauphinoise czyli zi...
kawka1

kawka1

Dodane 8.10 o 4:15 z

www.przyslijprzepis.pl

Obserwuj

Grzybki w słodko-kwaśnej zalewie


1 kg. grzybów leśnych
1 cebula
Zalewa:
1 szklanka octu 10%
1 szklanka cukru
2 szklanki wody
2 łyżeczki soli
1 łyżeczka gorczycy
4 listki laurowe
6 ziaren czarnego pieprzu
4 ziarna ziela angielskiego
Dodatkowo:
słoiki

. Składniki zalewy doprowadzam do zagotowania, odstawiam. Grzyby oczyszczam, myję, gotuję ok. 15 minut, odcedzam, nakładam do słoiczków. cebulę obieram, kroję w plasterki, dokładam do grzybów, zalewam zalewą. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 15 minut. Odwraca do góry dnem, gdy wystygną wynoszę do spiżarni.

Porady
Jeśli zalewy mi pozostanie, wstawiam do lodówki, wykorzystuję ją gdy dozbieram grzybów

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: