Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Gulasz z kurczaka z pieczar...
Kotleciki z kurczaka z sere...
Bardzo zdrowe BATONIKI mocy...
Chrupiące pieczarki w serow...
Zapiekany kurczak nadziewan...
SERNIK STRACIATELLA BEZ PIE...
Szaszłyki
szaszłyki z cukinii, papryk...
Ekspresowa pizza z patelni ...
Tortilla przepis. Jak zrobi...
PIECZONE ZIEMNIAKI Z CZOSNK...
CIASTO KINDER SCHOKO BONS (...
CIASTO CZEKOLADOWE Z PŁATKÓ...
Bardzo czekoladowe ciasto z...
Sernik mascarpone z Nutellą...
6 pomysłów na koktajle owoc...
HIT Czekoladowe kubeczki z ...
Krówka bez pieczenia :)
Ziemniaki w marynacie jogur...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Zapiekanka gyros Jest to na...
Pizza 4 sery Niezawodne cia...
Fit makaron z brokułami, ku...
CIEKAWE RÓŻNOŚCI - Czosnkow...
ekstra Sernik Raffaello na ...
Najlepszy kurczak na świeci...

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Malinowa chmurka – idealny ... Sałatka z brokułem i groszkiem śledzie w śmietanie i majon... Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe... Deser Malinowa chmurka ez p... Ogórki po królewsku Bigos cygański

Składniki n... Sałatka z serka wiejskiego ...

Gulasz z kurczaka z pieczarkami – Składniki:


1 duża podwójna pierś z kurczaka – ok. 570g250g pieczarek1 cebula – ok. 160g1 łyżka sosu sojowego do zamarynowania mięsa i 1 łyżka do doprawienia sosu gulaszowego1 czubata łyżeczka papryki słodkiej w proszku1 płaska łyżeczka czosnku granulowanegosól i pieprz do smakumąka pszenna do oprószenia mięsaolej rzepakowy do smażenia1 liść laurowy2 ziarna ziela angielskiego500 ml rosołu lub bulionu warzywnego.
Wykonanie:

Pierś z kurczaka umyć, oczyścić z błonek, pokroić w kostkę. Wrzucić do pojemnika, następnie dodać 1 łyżkę sosu sojowego, szczyptę soli (niewielką, bo sos sojowy też jest dość słony), świeżo mielony pieprz do smaku, 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Wymieszać dokładnie i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie oprószyć mięso mąką pszenną. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso do czasu zrumienienia.Na drugiej, większej patelni, rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Następnie dorzucić pieczarki pokrojone w ćwiartki i smażyć do czasu aż nadmiar wody odparuje. Kolejno wrzucić mięso na patelnię z cebulką i pieczarkami, zalać całość bulionem, dodać sos sojowy, ziele angielskie oraz liść laurowy. Dusić całość pod przykryciem przez ok. 30 minut.W niewielkiej ilości zimniej wody rozpuścić łyżkę mąki pszennej, a następnie przelać do gulaszu szybko mieszając. Gotować do czasu aż sos nieco zgęstnieje. Na koniec ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Zgłoś naruszenie

Sylonix

Zrobiłam wczoraj, jedynie co zmieniłam to na koniec gotowania, dodałam zielony pieprz. Smaczny i szybki obiadek.

19.05 o 10:12      1  | 

kicia0102

Robiłam. Bardzo smaczne.

16.05 o 21:43      1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY