Więcej zszywek z tablicy

sos, dip

Tapenada – pasta z czarnych...
Hummus

    2 puszki ciecio...
Pasta z ciecierzycy i suszo...
Pasta z wędzonej makreli

3...
Pasta ze słonecznika

    1...
Prosta pasta z awokado

   ...
Najlepsza pasta jajeczna

 ...
Zdrowa pasta z jajek i awok...
Marynata do kurczaka miodow...
Sos czosnkowy

"Sos te...
Mój sos winegret do sałaty ...
Marynata miodowo-musztardow...
Dip majonezowo-miodowy

Wsp...
Beszamel - Béchamel


    6...
Sos winegret


    oliwa z ...
Sos pomidorowy (błyskawiczn...
Sos pieczarkowo- pomidorowy...
Pikantny sos paprykowo - po...
Tzatziki z serem twarogowym...
Tzatziki


    500ml jogurt...
Czerwone pesto z suszonych ...
Sos śmietanowo – czosnkowy ...
Czosnkowy dressing do sałat...
Paprykowa marynata do mięs ...
Sos jogurtowo – majonezowy ...
Pomidorowy dip/sos 



    ...

Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 10.12 o 21:24 z

www.pasjasmaku.com

Obserwuj

Hummus


2 puszki cieciorki
6 ząbków czosnku
ok. 200 ml tahini
1/2 szkl. zimnej wody
sok z 1/2 cytryny
1/3 szkl. oliwy
dodatkowo: oliwa, słodka papryka

Cieciorkę odsączyć i zmiksować razem z tahini, sokiem z cytryny i czosnkiem na gładką masę. Następnie powoli wlać zimną wodę i oliwę. Miksować jeszcze przez kilka minut. Gotowy hummus powinien być jasny i gładki.
Następnie należy przełożyć go np. do miski, polać oliwą i posypać słodką papryką. Podawać ze świeżym pieczywem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: