Więcej zszywek z tablicy

Desery

Sorbet malinowy

Składniki ...
Mleczna kanapka 

biszkopt:...
Składniki( na 4 poracje):

...
Piankowy deser z galaretki
...
Granita miętowa

300 ml moc...
Jabłkowe galaretki w cukrze...
milkshake czekoladowo-wiśni...
kakaowe babeczki z kremem o...
milkshake z melonem i marsh...
babeczki kokosowe
ciasto (o...
deser kawowy
spód:
1 łyżka ...
mus z mango z bratkami
skła...
lody miętowe bez maszynki
s...
lody jagodowe
składniki:
30...
Cookies and cream pudding –...
Deser bananowy
Na 3 porcje ...
I warstwa:
8 ciasteczek Ore...
Brownie parfait
Na 4 słoicz...
Lody brzoskwiniowe z miodem...
Lody Pina Colada
Na ok. 0,6...
Smoothie brzoskwiniowe
Na d...
Shake cookies and cream (z ...
Shake Snickers

Kto lubi Sn...
Shake z masłem orzechowym i...
Lody melonowe
Składniki: 
1...
Lody Kinder bueno
Składniki...

Więcej zszywek ze źródła

www.cukrowawrozka.pl

Sernik strawberry milkshake Sernik z malinowym puree Tarta gruszkowa z kremem Milk crumb cupcakes Cookies and cream pudding -... Krem Rafaello Sernik Blueberry Milkshake Ciasteczka owsiankowe Babeczki z mleczną kruszonką
Canis

Canis

Dodane 28.08 o 14:47 z

www.cukrowawrozka.pl

Obserwuj

I warstwa:

8 ciasteczek Oreo
II warstwa:
2 łyżki masła orzechowego
60 g czekolady mlecznej lub deserowej
2 łyżki masła
III warstwa:
150 g twarogu sernikowego lub twarożku śmietankowego lub serka kremowego
1/2 szklanki kremówki
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 duże łyżki masła orzechowego
IV warstwa:
1/2 szklanki orzeszków ziemnych w karmelu (zwykłe też dadzą mogą być, jeśli nie udało się kupić, a nie chce się nam samemu karmelizować :) )
Ciasteczka kruszymy.
Na II warstwę, masło orzechowe umieszczamy w garnuszku z resztą składników i podgrzewamy na małym ogniu do rozpuszczenia i powstania jednolitej masy. Odstawiamy do przestudzenia.

Twaróg ucieramy z cukrem pudrem, wanilią i masłem orzechowym. Stopniowo dolewamy śmietankę i miksujemy do uzyskania puszystego kremu. Najwygodniej będzie go wyciskać z rękawa cukierniczego.

Orzeszki siekamy, kilka możemy odłożyć do dekoracji.

Układamy warstwami: na spód trochę ciasteczek, na to łyżka sosu czekoladowego. Potem dość gruba warstwa kremu i na nią – szczypta orzeszków. Powtarzamy do zapełnienia naczynka. Najlepiej przechowywać w lodówce i wyjąć około pół godziny przed podaniem.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Ogorkowo
K716
monique139
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY