Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Iceówka, znana również jako...
Lusi95

Lusi95 od Klaudyna95

Dodane 3.03 o 11:29
Obserwuj
Iceówka, znana również jako smerfna wódka :) Składniki: Wersja 1. (u nas najczęściej przyrządzana) 2-3 opakowania cukierków lodowych(około 300 gram powinno ich być) - muszą być OBOWIĄZKOWO niebieskie, inaczej napój nie będzie wyglądał uroczo ;) Osobiście polecam Goplanę - dobry smak, kolor długo się utrzymuje, no i cena jest niewygórowana. 0,5 l spirytusu 0,5 - 0,7 l wody mineralnej niegazowanej Wersja 2. (wersja mojej mamusi) 2-3 opakowania cukierków lodowych 0,5 l wódki szklanka wody Wykonanie: 1. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy do niej cukierki. Gotujemy na małym ogniu(bez zagotowywania), dopóki cukierki się nie rozpuszczą i powstanie syrop. To najtrudniejsza część wykonania ice'ówki. Cukierki przywierają do dna i mogą się łatwo przypalić, więc musimy ciągle mieszać łyżką. Cukierasy się kleją do łyżki, co również sprawia problem, ale bądźmy cierpliwi... 2. Powstały syrop studzimy. 3. Do zimnego syropu wlewamy spirytus/wódkę. 4. Przelewamy do butelek, chłodzimy i cieszymy się smakiem niecodziennie wyglądającego trunku :) Pozdrawiam ciepło w pięknie mroźny dzień :*

Iceówka, znana również jako smerfna wódka :) Składniki:

Wersja 1. (u nas najczęściej przyrządzana) 2-3 opakowania cukierków lodowych(około 300 gram powinno ich być) - muszą być OBOWIĄZKOWO niebieskie, inaczej napój nie będzie wyglądał uroczo ;) Osobiście polecam Goplanę - dobry smak, kolor długo się utrzymuje, no i cena jest niewygórowana. 0,5 l spirytusu 0,5 - 0,7 l wody mineralnej niegazowanej Wersja 2. (wersja mojej mamusi) 2-3 opakowania cukierków lodowych 0,5 l wódki szklanka wody Wykonanie: 1. Wodę wlewamy do garnka, dodajemy do niej cukierki. Gotujemy na małym ogniu(bez zagotowywania), dopóki cukierki się nie rozpuszczą i powstanie syrop. To najtrudniejsza część wykonania ice'ówki. Cukierki przywierają do dna i mogą się łatwo przypalić, więc musimy ciągle mieszać łyżką. Cukierasy się kleją do łyżki, co również sprawia problem, ale bądźmy cierpliwi... 2. Powstały syrop studzimy. 3. Do zimnego syropu wlewamy spirytus/wódkę. 4. Przelewamy do butelek, chłodzimy i cieszymy się smakiem niecodziennie wyglądającego trunku :) Pozdrawiam ciepło w pięknie mroźny dzień :*

Zgłoś naruszenie

opaczynskaula

u mnie kolor "wyblakł" ;[

5.03 o 20:30    | 

martoon

ja robiłam najprostszym sposobem, poleżała chwilę i była świetna:) kupiłam 0,5l wódki, paczkę cukierków lodowych Goplana. Trochę wódki odlałam do szklanki tak aby przy wsypywaniu cukierków się nie wylewało, cukierki rozgniotłam i wsypałam do butelki i tak wódeczka sobie leżała, co jakiś czas wstrząsałam butelką aby się wymieszały składniki :)

27.02 o 14:37   2  |  1 Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY