Więcej zszywek z tablicy

Ulubione dania

Puchaty omlet serowo-warzywny
Kotlety siekane z piersi ku...
idealne ciasto na pierogi S...
Brokuły z makaronem i kurcz...
Zupa brokułowa Składniki 4 ...
Sałatka z cukinii- do słoik...
Kto się skusi na kurczaka w...
Tortilla przepis. Jak zrobi...
zapiekanka z ziemniaków i k...
Kotleciki oszukane z piersi...
Placki Ziemniaczane z Sosem...
Zapiekanka gyros: Składniki...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Przepis na: Fit risotto Skł...
zupa pieczarkowa
pierożki z szynka i serem z...

Więcej zszywek ze źródła

mojekucharzenie.blox.pl

Czekośliwka z pomarańczą
Sk... Babka piaskowa
Składniki :
... Zebra II

Składniki :

5 ja... idealne ciasto na pierogi
S... Sezamowe ciasteczka szczęśc... Pudding dyniowy z syropem k... Ślimaczki z ciasta francusk... GOFRY NA MAŚLANCE Sodziaki z jabłkami

Bardzo...
kalfa

kalfa od Anita205

Dodane 16.11 o 19:24 z

mojekucharzenie.blox.pl

Obserwuj

idealne ciasto na pierogi Składniki : 250 g mąki

pszennej ( u mnie typ 650) 3 łyżki oleju szczypta soli 1 jajko pół szklanki wrzątku (125 ml) + dowolny farsz - zrobiłam trochę ruskich i trochę z mięsem Mąkę i sól wsypać do miski, zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić, by przestygła. Do przestudzonej mieszanki dodać olej i jajko, zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić na 15 minut. Na oprószonym mąką blacie wałkować kawałki ciasta, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać je partiami na osolony wrzątek, gotować 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z ulubionymi dodatkami

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia Kuchnia- przepisy mniam kulinaria +47 innych
Zgłoś naruszenie

Sznurufka

u mnie mama tez zawsze dawała wrzątek i ciasto było fajne, elastyczne

 |  13.11 o 20:34  

Ilona15157

ja mam przepis z drożdżach od siostry babci i jest super

 |  13.11 o 19:16  

monroe94

Przez wrzątek nie robi się z ciasta glut ? Też dodaje ciepłą wodę ale nie wrzącą.

 |  13.11 o 8:00  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: