Więcej zszywek z tablicy

kulinaria

Chleb zmieniający życie
idealne ciasto na pierogi S...
Pychotka malinowa SKŁADNIKI...
kurczak w ryżu
Placuszki z kurczakiem, pap...
spód do babeczek Ciasto: 15...
WILGOTNA BABKA KAKAOWA
Ciasto snikers
Ciasto salceson
Deser jak ptasie mleczko Pr...
Placuszki budyniowe z jabłkami
Przygotuj naturalny antybio...
Krakowskie drożdżówki z serem
ZUPA Z BATATÓW, MARCHEWKI I...
kurczak z sosem teriyaki
Przepis na zupę dyniową
Syrop czosnkowy 10 razy bar...
Krem z pora z serkiem topio...
Pyszna zupa z pieczonej mar...
Pasta do chleba z kurczaka ...
Pizza z patelni "Fajny...
nadziewane pieczarki z patelni
Zupa z dyni z porem
Kluski szpinakowe z serem
Bakłażan nieźle nadziany <3
pyszne, chrupiące placki z ...

Więcej zszywek ze źródła

mojekucharzenie.blox.pl

Czekośliwka z pomarańczą
Sk... Babka piaskowa
Składniki :
... Zebra II

Składniki :

5 ja... idealne ciasto na pierogi
S... Sezamowe ciasteczka szczęśc... Pudding dyniowy z syropem k... Ślimaczki z ciasta francusk... GOFRY NA MAŚLANCE Sodziaki z jabłkami

Bardzo...
ina86

ina86 od Anita205

Dodane 18.11 o 15:24 z

mojekucharzenie.blox.pl

Obserwuj

idealne ciasto na pierogi Składniki : 250 g mąki

pszennej ( u mnie typ 650) 3 łyżki oleju szczypta soli 1 jajko pół szklanki wrzątku (125 ml) + dowolny farsz - zrobiłam trochę ruskich i trochę z mięsem Mąkę i sól wsypać do miski, zalać wrzątkiem, wymieszać i odstawić, by przestygła. Do przestudzonej mieszanki dodać olej i jajko, zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Przykryć i odstawić na 15 minut. Na oprószonym mąką blacie wałkować kawałki ciasta, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać pierogi. Wrzucać je partiami na osolony wrzątek, gotować 2 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Podawać z ulubionymi dodatkami

Zszywka przypięta także na tablicach:

kulinarnie

kuchnia

święta

Przepisy

+47 innych
Zgłoś naruszenie

Sznurufka

u mnie mama tez zawsze dawała wrzątek i ciasto było fajne, elastyczne

 |  13.11 o 20:34  

Ilona15157

ja mam przepis z drożdżach od siostry babci i jest super

 |  13.11 o 19:16  

monroe94

Przez wrzątek nie robi się z ciasta glut ? Też dodaje ciepłą wodę ale nie wrzącą.

 |  13.11 o 8:00  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: