Więcej zszywek ze źródła

www.pasjasmaku.com

Biała kiełbasa pieczona w p... Grillowane pieczarki #smacznieizdrowo Wieprzowina po chińsku

2 p... Makaron z łososiem i brokuł... Pikantny kalafior smażony z... Kotlety mielone z rodzynkam... Spaghetti z pieczarkami i s... Makaronowa patelnia

    1/...
Maria_anna

Maria_anna

Dodane 10.12 o 21:39 z

www.pasjasmaku.com

Obserwuj

Imbirowe parówki w cieście piwnym


30 dag cienkich parówek
25 dag mąki
2 jajka
1 szklanka piwa
2-3 ząbki czosnku
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
sok z 1 cytryny
szczypta kurkumy
sól, pieprz
olej do smażenia

Parówki obrać z osłonek, pokroić każdą na 3 kawałki i nakłuć widelcem. Sok z cytryny wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i imbirem. Parówki zalać przygotowaną marynatą, przykryć i wstawić do lodówki na 30 minut.

Piwo połączyć z jajkami i przesianą mąką za pomocą trzepaczki lub miksera, by uzyskać gładkie ciasto. Dodać kurkumę, sól i pieprz – wymieszać. Odstawić na 20 minut.

W rondelku rozgrzać olej. W cieście zanurzać parówki i smażyć na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: