Wymiar rzeczywisty i wewnętrzny w literaturze. Analiza "Kordiana" i innego utworu.


Więcej zszywek z tablicy

ŚWIĘTA

czapeczki na choinke - diy
Kartka świąteczna
...
you&me
a święta chciałabym spędzić...
Ozdoba choinkowa. Diy
magia świąt powoli się zbli...
CHRISTMAS is coming♥
nasze pupile w wersji świąt...
pomysłowe świąteczne naleśniki
nastrojowe świąteczne lampiony
choineczka z muffinek :)
mały portfelik :) jak ktoś ...
mikołaj po godzinach ^^ tor...
jemioła ^^ nie może jej zab...
inny smak babki na święta 
...
kutia:
Rzeczy, których potr...
śledzie w śmietanie (;
Rzec...
choinka w słoiku :)

Rzeczy...
świąteczne naleśniki
dekoracje stołu świątecznego
choineczki z włóczki :)
świąteczna ozdoba na kominek
farbowane bombki :)
choineczka z filcu
bombka z odciskami stóp :) ...
snoopiack

snoopiack

Dodane 18.12 o 22:25
Obserwuj

inny smak babki na święta

Rzeczy, których potrzebujesz:
1 1/2 szklanki mąki tortowej, 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka soli, 170g masła w temperaturze pokojowej, 1 1/2 szklanki pełnotłustego sera ricotta, 1 1/2 szklanki + 1 łyżka cukru (podzielone na porcje), 3 duże jajka, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, skórka z 1 pomarańczy, 2 łyżki Amaretto, na syrop pomarańczowy: 1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy i 1/3 szklanki cukru
1
Nagrzej piekarnik do 175°C. Dno i boki formy do pieczenia natłuść i oprósz mąką. Strzep jej nadmiar, a następnie wyłóż dno formy papierem pergaminowym.
2
Za pomocą miksera utrzyj masło z serem ricotta i 1 1/2 szklanki cukru (około 3 minuty). Gotowa masa powinna być lekka i puszysta.
3
Nie wyłączając miksera, zacznij dodawać jajka – po jednym naraz. Następnie dodaj do ciasta ekstrakt waniliowy, skórkę z pomarańczy i Amaretto. Mieszaj całość do połączenia składników.
4
Stopniowo zacznij dodawać do ciasta składniki sypkie. Miksuj je tylko do chwili, aż się ze sobą połączą.
5
Przelej ciasto do przygotowanej wcześniej formy i piecz przez około 45-50 minut, do czasu, aż wykałaczka w nie wbita po wyjęciu będzie czysta, a samo ciasto zacznie odchodzić od brzegów formy.
6
Po wyjęciu z piekarnika pozostaw ciasto w formie przez około 10 minut. Następnie przełóż je na kratkę do studzenia ciasta umieszczoną na blasze do pieczenia.
7
ciasto serowo-pomarańczowe
Podczas gdy babka będzie stygnąć, ty zajmij się przygotowaniem syropu poma...

Zgłoś naruszenie

snoopiack

babka serowo-pomarańczowa :) NA BOGATO ^^

 |  18.12 o 22:26  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: